AK Parti’den yerel seçimler için önemli karar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde de 3 dönem kuralının uygulanacağını açıkladı. Yılmaz, “Çok nadiren de olsa bazı istisnaların olabileceğine dönük ipucu sahibiyim.” dedi.

AK Parti’den yerel seçimler için önemli karar
Yayınlama: 10.11.2023
Düzenleme: 10.11.2023
A+
A-

Yılmaz, partisinin Samsun İl Başkanlığını ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi. Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz, “Yerel seçimlerde de genel seçimde olduğu gibi 3 dönem kuralı uygulanacak. Çok nadiren de olsa bazı istisnaların olabileceğine dönük ipucu sahibiyim. Bundan önce biliyorsunuz, çok istisnai bazı yerlerde 3 dönem üzerine ilaveleri yaptığımız yerler olmuştur.” ifadelerini kullandı.

Yılmaz, aday belirleme sürecinin devam ettiğini belirterek, “Adaylarımızın bir an önce sahaya çıkıp çalışmalarını yapmaları için erken açıklanmasıyla ilgili çaba içinde olacağız.” dedi.

3 dönem kuralının gerekçesi

AK Parti, 2018 yılında yapılan genel seçimlerde de 3 dönem kuralını uygulamıştı. Bu kural, parti içi demokrasinin güçlendirilmesi ve yenilenme ihtiyacının karşılanması amacıyla getirilmişti.

İstisnalar

AK Parti, 3 dönem kuralında bazı istisnalar da yapabiliyor. Örneğin, partinin kuruluş yıllarında görev alan isimlere veya yerel seçimlerde önemli başarılar elde eden isimlere 3 dönem kuralından muafiyet tanınabiliyor.

2024 yerel seçimlerinde AK Parti’nin aday belirleme süreci

AK Parti, 2024 yerel seçimlerinde aday belirleme sürecini Cumhur İttifakı ortakları MHP ile birlikte yürütecek. Parti, aday belirleme sürecini tamamladıktan sonra adayları kamuoyu ile paylaşacak.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.