AK Partiden 50 il başkanı vekil olmak istiyor

AK Parti yönetimi 2023 seçimleri için milletvekili adayları konusunda yapılan hazırlıklara hız verdi. Bu kapsamda gelen kulis bilgilerine göre AK Parti yönetimi il başkanlarına aday olup olmak istemediklerine yönelik niyetlerini sorduğu öğrenildi.

AK Partiden 50 il başkanı vekil olmak istiyor
Yayınlama: 28.12.2022
A+
A-

AK Parti 2023’te gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için düğmeye bastı. Çalışmalarını hızlandıran AK Parti’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği talimat ile çalınmadık kapı girilmedik gönül bırakılmaması için bakanlardan genel başkan yardımcılarına, milletvekillerinden belediye başkanlarına, kadın kollarından gençlik kollarına, ana kademeden mahalle teşkilatlarına kadar tüm kadrolar sahada hummalı bir çalışma yürüttüğü öğrenildi.

Türkiye gazetesinde çıkan bir habere göre, AK Parti yönetimi, bir süredir Türkiye genelinde milletvekili adaylığı konusunda yeni yüzlerle ilgili kamuoyu yoklaması yapıldığı iddia edildi.

Gelen bilgiler içinde illerdeki kanaat önderleri, STK’lar ve teşkilatlar nezdinde hem mevcut milletvekillerinden memnuniyetleri soruluyor, hem de 2023 seçimlerinde aday olarak görmek istedikleri yeni isimler konusundaki fikirleri alınıyor. AK Parti teşkilat yönetimlerinden çok sayıda ismin milletvekili adayı olmak istediği belirtiliyor. AK Parti yönetimi öncelikle il başkanlarına aday olup olmak istemediklerine yönelik niyetlerini sordu.

Edinilen bilgilere göre; 50 civarında il başkanı milletvekili adayı olmak istediğini bildirdi. AK Parti yönetimi aday olmak isteyenlerin ‘Genel Merkez’in bilgisi olmadan görevlerinden istifa etmemelerini’ istedi. Aralık sonuna kadar seçimlerde aday olmak isteyen il başkanlarının istifalarının isteneceğini belirtiliyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.