AK Parti Van Milletvekili Adaylarını Tanıyalım

Bu gün açıklanan AK Parti 28. dönem Van milletvekili aday listesi belli oldu mu? İşte aday listesi… peki bu adayları ne kadar tanıyoruz?

AK Parti Van Milletvekili Adaylarını Tanıyalım
Yayınlama: 09.04.2023
A+
A-

1 BURHAN KAYATÜRK KİMDİR?

1970 yılında Van’da doğdu. İlköğrenimini Van İskele Yatılı Bölge Okulunda, ortaöğrenimini Ankara Atatürk Lisesinde birincilikle tamamladı. Lisans eğitimini Lahor Teknik Üniversitesi (UET) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde, yüksek lisansını ise Iowa School of Business’ta işletme alanında yüksek onur dereceleriyle tamamladı.

Pakistan, Hindistan, Nepal ve Afganistan’da mühendislik, bölge ve proje müdürlükleri yaptı. Yurtdışında 10 yıl süren başarılı bir kariyerin ardından 2000 yılında yurda döndü ve birçok uluslararası firmada danışmanlık ve üst düzey yöneticilik yaptı. Aktif siyaset hayatına AK Parti Ankara İl Teşkilatı’nın kurucusu olarak başladı. Partide Siyaset Akademisi kuruculuğu ve başkanlığını yaptı. Türkiye-Pakistan Dostluk ve Kültür Derneği Başkanlığı ve Türkiye Mühendisler Birliği Onur Kurulu Başkanlığı ile birçok STK’da çeşitli üst düzey görevlerde bulundu.

Başarılı bir müteşebbis olan Kayatürk; Paulmark, Maximall, N-City Alışveriş Merkezleri ve Kimlik Mağazalarını bünyesinde bulunduran şirketlerin kuruluşuna, büyümesine ve yurtdışına açılmasına büyük katkılar sundu. Bu şirketler şu anda istihdam ve ihracat alanlarında ülke ekonomisine önemli bir katma değer sağlamaya devam etmektedir.

  1. dönemde Ankara, 24, 25 ve 26. dönemlerde Van Milletvekili seçildi. Bu süreçte Dışişleri, AKPM, AB Uyum, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonları ile AK Parti Grup Yönetimi üyeliklerinde bulundu. TBMM Türkiye-Pakistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı yaptı. Ayrıca Genel Merkez Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. AK Parti’nin VII. olağan büyük kongresinde MKYK üyesi seçildi.

Milletvekilliğinin son döneminde, Asya Parlamenter Asamblesi (APA) Türk Grubu Başkanlığını yürüttüğü esnada yoğun diplomatik çabalar sarf etti. Bu başarılı çabalar neticesinde Aralık 2016’da Kamboçya’da yapılan 42 asil ve 22 gözlemci üyesi olan APA Genel Kurulunda FETÖ, terör örgütü ilan edildi. Aynı zamanda Türkiye 2017-2019 yılları için APA Başkanlığına seçildi.

İki ülke ilişkilerine sağladığı katkı nedeniyle Pakistan Parlamentosu tarafından kendisine Pakistan Devlet Nişanı takdim edildi.

İyi seviyede İngilizce, Urduca ve Hintçe; orta seviyede Arapça ve Japonca bilen Kayatürk, evli ve 3 çocuk babasıdır.


2 KAYHAN TÜRKMENOĞLU KİMDİR?

1962 yılında Van’da doğdu.

İlk ve Ortaöğrenimini Van’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde mezun olup, İşletme Anabilim Dalında Yüksek Lisans yaparak yükseköğrenimini tamamladı.

Van’ın köklü ailesinden gelen Kayhan Türkmenoğlu, Van kentinde saygın iş adamlarından biridir. Türkmenoğlu farklı dönemlerde vergi rekortmenleri arasına girerek Van da istihdam ve ekonomiye katkı sağlamaktadır.

Ticaret hayatının yanı sıra birçok sivil toplum örgütünde kuruculuk ve yöneticilik yapmıştır.

1996’da Van Spor’un 1. Ligde mücadele ettiği yıllarda yöneticilik yapmıştır.

1998-2001 yılları arasında Van Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı yapmıştır.

1999 – 2007 yılları arasında Van belediye meclis üyeliği ve belediye meclis başkan vekilliği yaparak kentin yerel çalışmalarına katkı sunmuştur.

2003 yılında Avrupa Kapısında Doğu Anadolu Gerçeği adlı yayımlanmış kitabı bulunmaktadır.


3 ABDULAHAT ARVAS KİMDİR?

1969 yılında Erciş ilçesinde doğdu. İktisat Fakültesi mezunu olan Arvas, yurtdışında petrokimya ve ekonomi üzerine eğitim aldı. MÜSİAD Van Şube Başkanlığı, Van Ticaret ve Sanayi Odası disiplin kurulu üyeliği, Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyetinde kurul üyeliği, Van Valiliği mikro kredi birimi üyeliği görevlerinde bulunan Arvas, Arapça ve Farsça biliyor.

Arvas, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 


4 AZAD KARTAL KİMDİR?

İki Nisan İlk Öğretim Okulu, Van Atatürk Lisesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi –

Eğitim Fakültesi Pedagoji Formasyon, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi –

Makine Programcılığı, Anadolu Üniversitesi –

Uluslararası Halkla İlişkiler, 1997-1999 İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü

– Gazi Osman Paşa İlçe Müdürlüğü –

Emine Sabit Büyük Bayraktar İlk Öğretim Okulunda öğretmenlik,

2000-2007 Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü yöneticilik, 2007-2013 İl Özel İdaresinde   Yöneticilik.

2007-2013 Türk-İş Konfederasyonu / Yol-İş Sendikası Van Şube Yönetim Kurulu Üyeliği ve Üst Kurul Delegeliği)

2013-2023 Van Büyükşehir Belediyesi Sorumlu Yönetici,

2017-2021 Hak-İş Konfederasyonu / Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

2021-2023 Hak-İş Konfederasyonu / Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Azad Kartal 16.09.1969 doğumlu, evli ve iki çocuk babasıdır.


5 SELMA BİÇEK KİMDİR?

1965 Van’da doğdu, çocukluğu Van Edremit ilçesi ve Van merkezde geçti.

Biçek; ilk ve orta öğretimini Van’da tamamladı, lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirip, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Yönetimi Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

1988 Yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Van Bölge Müdürlüğünde memur olarak işe başladı. 1993 yılında Şef kadrosuna atandı ve zaman zaman bölge müdürlüğüne vekâlet etti. Daha sonra Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bölge Müdürlüklerinin Türkiye İş Kurumu Müdürlüğü ile birleşmesinden dolayı Van Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde Şef olarak görev yaparken, 2015 tarihinde Van Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne İl Müdür Yardımcısı olarak atandı. 18.08.2020 tarihinde Van Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı görevine asaleten atanarak halen bu görevi yürütmekteydi.

Selma Biçek, evli iki çocuk annesidir.


6 MUHAMMED ÇALAĞAN KİMDİR?

 

7 ÖMER FARUK KARAKURT KİMDİR?

 

8 MUHAMMED AFFAN ORHAN KİMDİR?

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.