81 ilin valileriyle önemli toplantı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10 Ocak İdareciler Günü sebebiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın teşrifleriyle düzenlenen Valiler Buluşması’na katıldı.

81 ilin valileriyle önemli toplantı
Yayınlama: 10.01.2024
Düzenleme: 10.01.2024
A+
A-

Düzenlenen törene Van dahil 81 ilin valisi katılım sağlarken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz birer konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın devlet ile milletin buluşması ve kaynaşması vurgusunun çok kıymetli olduğunu söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Son 20 yılda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başardığımız en önemli işlerden birisi, devlet ile milletin aynı yöne bakmasıdır. Tabii ki devlet görevi kendi özelliklerine sahip ama milletten ayrı, millete rağmen bir şeyler yapmaya çalışan bir devlet anlayışı değil, milletle birlikte hedeflere koşan bir devlet anlayışını kast ediyorum. Milletle devlet arasındaki mesafenin ortadan kaldırıldığı, az önceki ifade ile milletin devleti anlayışı ile hareket eden ve çalışan bir yönetim, çok kıymetli gerçekten. Aksi takdirde bir ülkenin amaçlarına ulaşması mümkün değil. Devletle milletin farklı yönlere baktığı, farklı değerlerle hareket ettiği bir yerde bir ülkenin uluslararası rekabette de bir yere gelmesi mümkün değil. Dolayısıyla en büyük başarılarımızdan birisi devletle milletin aynı yöne bakması ve aynı hedeflere yürümesidir diyorum.”

81 ilin valileriyle önemli toplantı

“Biz Bu Millete Efendi Değil, Hizmetkar Olmaya Geldik”

Valiler Buluşmasını Milletin Evi Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirmekten büyük bir onur duyduğunu dile getiren Bakanımız Sayın Yerlikaya, “Selçukludan Osmanlıya ve günümüze kadar uzanarak bir geleneği temsil eden mülki idare amirliği, devlet idare ve yönetiminde çok önemli bir yere sahiptir. Mülk, devletin egemenliği altında bulunan toprakları ifade eder. Bu mülkü idare edenlerse bir anlamda medeniyetimizin meşale taşıyıcıları olan siz valilerimizsiniz.” ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 81 ilin valisinin katılımıyla düzenlenen Valiler Toplantısı’na katıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen toplantıda konuşma Bakan Işıkhan, “Böyle zamanları; ülkemizin geleceğine dair istişare, iletişim ve koordinasyon mekanizmalarını geliştirecek bir fırsat olmasının yanında, aynı zamanda birlik ve beraberlik ruhumuzu da perçinleyen, bağlarımızı daha da kuvvetlendiren özel vesileler olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.