6’lı masa olayı sonrası HDP’de İlk değerlendirme

Halkların Demokratik Partisi Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 6’lı Masa’dan ayrılmasıyla ilgili ilk yorumu yaptı.

6’lı masa olayı sonrası HDP’de İlk değerlendirme
Yayınlama: 03.03.2023
Düzenleme: 03.03.2023
A+
A-

Halkların Demokratik Partisi Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 6’lı Masa’dan ayrılmasıyla ilgili “Meral Akşener hiçbir zaman Türkiye halklarının umudu olmadı. Gereğinden fazla rol vermeye gerek yok. Sadece kendine yakışanı yaptı” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 6’lı masanın 12’nci toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı Cumhurbaşkanı adayı olarak Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş isimlerini önerdiğini açıkladı. Akşener, ”Ancak görüş ve önerilerimiz kesin bir biçimde reddedildi.” diye konuştu.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ’A ÇAĞRI YAPTI

Partisinin bir dayatmaya mecbur bırakıldığını söyleyen İYİ Parti lideri, ”Buna boyun eğmeyiz” dedi, İmamoğlu ve Yavaş’a da “Millet sizi göreve çağırıyor” diye seslendi.

HDP’DEN İLK YORUM: KENDİNE YAKIŞANI YAPTI

Akşener’in gündeme bomba gibi düşen bu sözlerine bir yorum da Halkların Demokratik Partisi’nden geldi. Diyarbakır milletvekili Sibel Yiğitalp, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Meral Akşener hiçbir zaman Türkiye halklarının umudu olmadı. Gereğinden fazla rol vermeye gerek yok. Sadece kendine yakışanı yaptı” ifadelerini kullandı.

HDP, MYK’YI OLAĞANÜSTÜ TOPLUYOR

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in 6’lı Masa’dan ayrılmasının ardından HDP yarın MYK’yı olağanüstü şekilde toplama kararı aldı.

 

Hal böyle iken bir açıklama da gizli ortak HDP’den geldi.

HDP’li Sezai Temelli, Meral Akşener’in yanlış ittifak kurduğu, HDP ile bir yola girmesi gerektiğini sözlerine gizleyen bir ifade paylaştı.

“Yanlış masa nasıl doğru siyaset üretsin?”

Temelli, o paylaşımında şu cümlelere yer verdi;

Faşizmin rengi değişse de zihniyeti değişmez… yanlış hayat nasıl doğru yaşansın, yanlış masa nasıl doğru siyaset üretsin?

6'lı masa olayı sonrası HDP'de İlk değerlendirme

Kaynak : Haberler.com

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.