1 Ocak tatil mi? Pazartesi okullar tatil olacak mı?

1 Ocak Pazartesi Okullar Tatil mi, Yarım Gün mü? Yılbaşı tatili kaç gün olacak, ne zaman başlıyor? Peki, 1 Ocak resmi tatil mi? 

1 Ocak tatil mi? Pazartesi okullar tatil olacak mı?
Yayınlama: 26.12.2023
Düzenleme: 27.12.2023
A+
A-

Yeni yıla sayılı günler kala çalışanlar ve öğrenciler başta olmak üzere birçok kişi, yılbaşı tatil takvimini araştırmaya başladı. Özellikle şehir dışı planı olan vatandaşlar, yılbaşı tatilinin kaç gün süreceini meral ediyor. Peki, yılbaşı tatili ne zaman başlayacak? 31 Aralık ve 1 Ocak tatil mi?

31 ARALIK TATİL Mİ?

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 31 Aralık resmi tatil değil. Ancak bu sene 31 Aralık tarihi pazar gününe denk geliyor. Hafta sonu tatil yapan kamu, kurum ve kuruluşları bugün tatil olacak..

1 OCAK TATİL Mİ, OKUL VAR MI?

1 Ocak’ın resmi tatil olmasından dolayı kamu kurumları kapalı olacak. Bu nedenle okullar da 1 Ocak Pazartesi günü tatil olacak. Öğrenciler 2 Ocak’ta ders başı yapacaklar

 

TÜRKİYE’DEKİ RESMİ TATİLLER

Türkiye’deki resmî tatiller ana hatlarıyla ulusal bayramlar ve genel tatiller olmak üzere iki grupta toplanır. Ülkedeki tek ulusal bayram Cumhuriyet Bayramı’dır.

Genel tatil günlerinin içinde resmî ve dini bayramlar bulunmaktadır. Resmî bayramlar; Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve Zafer Bayramı’dır. Dini bayramlar ise Kurban ve Ramazan Bayramlarıdır. Bunlar dışındaki genel tatil günleri ise yılbaşı ile Emek ve Dayanışma Günü ve Demokrasi ve Millî Birlik Günü’dür.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.