Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı öncülüğünde, Türk Radyoloji Derneği ve Çocuk Radyolojisi Derneği iş birliğiyle düzenlenen “Çocuk Radyolojisi Sempozyumu”, Van Uygulama Oteli’nde (Edremit-Evliya Çelebi MTAL) gerçekleştirildi.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı’nın öncülüğünde, Türk Radyoloji Derneği ve Çocuk Radyolojisi Derneği iş birliğiyle düzenlenen “Çocuk Radyolojisi Sempozyumu”, Van Uygulama Oteli’nde (Edremit-Evliya Çelebi MTAL) başarıyla gerçekleştirildi.
Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Van YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenay Baydaş, üniversitenin bilimsel etkinliklere verdiği önemi vurgulayarak, “Bugün, üniversitemizin ev sahipliğinde düzenlenen ‘Konjenital Malformasyonlar’ konulu Çocuk Radyolojisi Sempozyumu’nda sizleri ağırlamaktan büyük bir onur duyuyorum” dedi.
Prof. Dr. Baydaş, üniversitenin sağlık alanındaki yatırımları ve radyoloji alanındaki güçlü akademik kadrosu ile referans merkezi olma yolunda ilerlediğini belirtti.
Prof. Dr. Baydaş, Radyoloji Anabilim Dalı’nın 29 yıldır kesintisiz uzmanlık eğitimi verdiğini ve şu anda 28 uzmanlık öğrencisinin eğitimine devam ettiğini aktardı. Bu eğitimin Türk Radyoloji Derneği tarafından akredite edildiğini ve uluslararası standartlarda yürütüldüğünü ifade etti. Ayrıca, Tıp Fakültesi öğrencilerine yönelik radyoloji stajları ve teorik derslerin kapsamının genişletildiğini dile getirdi.
Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı ve Van YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Göya ise sempozyuma katılanlara teşekkür ederek Van’ın tarihi ve kültürel zenginliklerine değindi. Prof. Dr. Göya, pediatrik radyoloji alanında alınacak kararların ilgili tüm paydaşlarla istişare edilmesinin önemini vurguladı.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Göya da yaptığı konuşmada, “Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Türk Radyoloji Derneği ve Çocuk Radyolojisi Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen bu sempozyuma katılımınızdan ötürü teşekkür ederim” dedi. Prof. Dr. Cemil Göya, Van’ın tarihi ve kültürel birikimine vurgu yaparak, sempozyuma katkı sunan akademisyenlere, kurum temsilcilerine ve sponsorlara teşekkürlerini iletti. Ayrıca, pediatrik radyoloji alanında alınan kararların paydaşlarla istişare edilerek değerlendirilmesinin önemine değindi.
27. Dönem Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Türk Radyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Deniz Akata, Çocuk Radyolojisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Sığırcı ve Bilimsel Kurul Başkanı Prof. Dr. Meltem Ceyhan Bilgici de yaptıkları konuşmalarda sempozyumun önemine dikkat çekerek, pediatrik radyoloji alanındaki bilimsel iş birliklerinin gerekliliğini ifade ettiler.
Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Ercan Tuncel’in “Pediatrik Radyolojinin Tarihçesi” konulu paneliyle başlayan sempozyum, çeşitli panel oturumlarıyla devam etti. İki gün süren etkinlik boyunca, uzman akademisyenler konjenital malformasyonların tanı ve tedavisine yönelik en son bilimsel gelişmeleri ve klinik uygulamaları katılımcılarla paylaştı.
Kaynak: VANDAHABER