Van’da camide kısa şortlu poz tartışması büyüdü

Van’ın inanç turizmi için kritik öneme sahip Hüsrev Paşa Camii ve Külliyesi’nde, şort ve uygunsuz kıyafetlerle gezen turistler dikkat çekti.

Van’da camide kısa şortlu poz tartışması büyüdü
Yayınlama: 20.08.2025
Düzenleme: 20.08.2025 08:00
A+
A-

Van’ın Tarihi Hazinesi Tehdit Altında mı?

Van’ın Edremit ilçesinde bulunan, Mimar Sinan’ın bölgedeki tek eseri olan Hüsrev Paşa Camii ve Külliyesi, sadece mimari değeriyle değil, manevi atmosferiyle de ziyaretçilerini cezbeden eşsiz bir yapı. Ancak son zamanlarda cami ziyaretleri sırasında yaşanan uygunsuz davranışlar, bölgenin bu önemli değerini gölgelemeye başladı. Özellikle yaz aylarında artan turist yoğunluğuyla birlikte, şort ve benzeri açık kıyafetlerle camiye girenlerin sayısında artış yaşandığı belirtiliyor.

Van’da tarihi camiyi uygunsuz kıyafetlerle ziyaret eden turistlerle ilgili tartışma sürüyor

1567 yılında inşa edilen Osmanlı mimarisinin nadide örneklerinden Hüsrev Paşa Camii’ne, özellikle son günlerde şort ve benzeri kıyafetlerle giren turistler görüldü. Sadece yabancı turistlerin değil, bazı yerli ziyaretçilerin de camiyi adeta bir fotoğraf stüdyosu gibi kullanarak yüksek sesle konuştuğu, uygunsuz pozlar verdiği ve giyim adabına dikkat etmediği belirtildi.

Van’da tarihi camiyi uygunsuz kıyafetlerle ziyaret eden turistlerle ilgili tartışma sürüyor

Minber önünde kısa şortlu poz

Geçtiğimiz hafta yapılan uyarılara rağmen camideki durum kontrol altına alınmadı. Caminin önüne başörtü bırakılırken, bazı İranlı turistler başörtüsü taktı ancak etek giymedikleri için minber önünde kısa şortla fotoğraf çektirdikleri görüldü.

Dört dilde uyarı yazısı dikkate alınmadı

Türkçe, İngilizce, Arapça ve Kürtçe yazılı “İslam dininde caminin avlusu caminin içi gibi kabul edilir ve önem verilir” uyarı tabelasına da ziyaretçilerin aldırış etmediği bildirildi.

Cami cemaati, Mimar Sinan’ın eseri olan Hüsrev Paşa Camii’nde yerli ve yabancı turistlerin giyim kurallarına uymamasının maneviyatı olumsuz etkilediğini vurgulayarak, ziyaretçilerin uygun giysiyle camiyi ziyaret etmelerini talep etti.

Büyükşehir Belediyesi, camide denetim için üç kadın personel görevlendirdi. Ancak yoğun hafta sonu ziyaretlerinde personelin çalışmadığı ve yetersiz kaldığı ifade edildi.

Van’da tarihi camiyi uygunsuz kıyafetlerle ziyaret eden turistlerle ilgili tartışma sürüyor

Van’da tarihi camiyi uygunsuz kıyafetlerle ziyaret eden turistlerle ilgili tartışma sürüyor

Van’da tarihi camiyi uygunsuz kıyafetlerle ziyaret eden turistlerle ilgili tartışma sürüyor
HABER İLE İLGİLİ YORUMLARINIZI EKLEYEBİLİRSİNİZ?
……………………………….. BAŞKA HABER OKU ……………………………………

Van’dan iki bebek için hayat kurtaran karar

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.