Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel okullara yönelik denetimlerini sıkılaştırdı. Yapılan incelemeler sonucunda, derslerin düzenli işlenmediği ve devamsızlık kayıtlarının dikkate alınmadığı “hayalet sınıf” uygulamaları tespit edilen 4 özel okul daha kapatıldı.
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) tarafından yürütülen denetimlerde, derslerin işlenmediği, devamsızlığın dikkate alınmadığı “hayalet sınıf” kurduğu belirlenen 4 özel okulun daha kapatılmasıyla çalışma ruhsatı iptal edilen özel okul sayısı 10’a yükseldi. Ayrıca 25 özel okul hakkında inceleme başlatıldı. Şu ana kadar yapılan denetimlerde 403 kişinin diploması iptal edildi.
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) gazetemizin gündeme getirdiği ‘hayalet sınıf’ sorununa adeta savaş açmış durumda… Bazı özel okullar, üniversite sınavına girecek lise son sınıf öğrencileri için yasal olmamasına rağmen ‘hayalet sınıf’ yöntemini uyguluyor. Hiç okula gelmeyen bu öğrencileri, eğitime devam ediyormuş gibi göstererek, not garantisiyle mezun ediyor. Bu öğrenciler, okul yerine dershane ve kurslara gidiyor.
Türkiye Gazetesinde Mahmut ÖZAY’ın haberine göre MEB, önceki gün özel okullarda yaptığı denetimler sonucunda ‘hayalet sınıflar’ sorunu kapsamında 403 öğrencinin diplomasını iptal etti.
Aynı denetimlerde 398 öğrencinin ise usulsüz yollarla sınıf geçtiği tespit edildiği için öğrenciler önceki sınıf seviyesine çekildiler. Ayrıca mevzuata aykırı fiilin işlendiği tespit edilen altı özel okulun çalışma ruhsatı da bu doğrultuda iptal edildi.
MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünce, 2023-2024 eğitim öğretim yılına yönelik Türkiye genelinde özel okullara ve buradaki öğrencilerin eğitim süreçlerine ilişkin denetimlerini sürdürüyor.
Bu kapsamda devam eden denetimler sonucu mevzuata aykırı fiilin işlendiği 4 özel okul daha tespit edildi. Bu okulların da çalışma ruhsatı iptal edildi. Böylelikle son 1 ayda kapatılan özel okul sayısı 10’a çıktı. Öte yandan 25 özel okula yönelik yürütülen inceleme ve soruşturmalar devam ediyor.
Kaynak: Türkiye Gazetesi