Van'da Kurban Bayramı'nın Acı Bilançosu

Kurban Bayramı'nın ilk günü Van'da buruk başladı. Güvenli kurban kesimi çağrılarına rağmen, kent genelinde 144 kişi kurban kesimi sırasında yaşanan kazalar sonucu yaralanarak hastanelere başvurdu.

06 Haz 2025 - 14:53 YAYINLANMA
Van'da Kurban Bayramı'nın Acı Bilançosu

144 Yaralı Hastaneye Akın Etti

Kurban Bayramı’nın ilk günü, Van genelinde hastanelerin acil servislerinde alışılagelmiş bir yoğunluğa sahne oldu. Kurban kesimi sırasında dikkatsizlik ve tecrübesizlik sonucu kendilerini yaralayan 144 vatandaş, çeşitli sağlık kuruluşlarında tedavi altına alındı. Bu durum, her yıl olduğu gibi bu bayramda da “acemi kasap” tabirini akıllara getirdi.

Bayramın İlk Saatlerinde Acil Servisler Doldu Taştı

Bayram sabahının erken saatlerinden itibaren kent merkezindeki hastaneler başta olmak üzere Van genelindeki tüm sağlık kuruluşları, yaralı akınına uğradı. Kesici aletlerle oluşan derin kesikler, el ve kol yaralanmaları gibi çeşitli vakalarla acil servislere başvuran vatandaşlara sağlık ekipleri anında müdahale etti.

[Fotoğraf: Hastane koridorunda bekleyen hasta yakınları]

Hafif Yaralılar Taburcu Edildi, Ciddi Vakalar Gözetim Altında

Sağlık ekipleri, yaralıların büyük bir kısmını ayakta tedavi ederek taburcu ederken, bazı vatandaşların durumunun ciddiyetini koruduğu ve müşahede altına alındığı öğrenildi. Hastaneler, artan hasta yoğunluğuyla başa çıkmak için ek personel görevlendirdi.

Kaynak: VANDAHABER

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: