Van’ın İran sınırındaki depremde 2 kişi öldü, 600 kişi yaralandı

Dün akşam saatlerinde İran’ın kuzeyindeki Hoy kentinde meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem Van’da da hissedildi.

Van’ın İran sınırındaki depremde 2 kişi öldü, 600 kişi yaralandı
Yayınlama: 29.01.2023
A+
A-

2 kişi hayatını kaybetti, yaralı sayısı 600’ü geçti

SON DAKİKA HABER ile gündem düşen İran’da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem birçok binanın yıkılmasına neden olurken son bilgilere göre 2 kişi hayatını kaybetti, 600’den fazla kişi de yaralandı.

Saat 21.44’te 5.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem İran’ının dışında Van ve Hakkari illerinde de korku dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Meydana depremde 2 kişinin hayatını kaybederken 664 kişinin yaralandığı ve Hoy kenti çevresindeki 70 köyde hasar gördüğü belirtildi.

 

DEPREM, VAN’DA DA HİSSEDİLDİ

İran’da meydana gelen deprem Van ve Hakkari’de de hissedildi

İran’ın Hoy kentinde meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem Van ve Hakkari’de de hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Türkiye saati ile 21.14’te merkez üssü İran’ın Hoy kentinde yerin 6.5 kilometre derinliğinde 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Van ve Hakkâri’den de hissedildi.

 

VAN VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Van Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, merkez üssü İran’ın Hoy kenti olan 5,8 büyüklüğündeki depremin Van’da da hissedildiği ifade edildi.

Kentte ilk belirlemelere göre can ve mal kaybının olmadığı bildirilen açıklamada, Jandarma, AFAD ve ilgili kurumların bölgede tarama faaliyetlerini sürdürdüğü kaydedildi.

AFAD AÇIKLAMA YAPTI

“Van/Başkale ilçemize yakın sınır hattında saat 21:14 ’de 5,8 büyüklüğündeki deprem sonrası, almış olduğumuz ilk bilgilere göre can ve mal kaybının olmadığı anlaşılmıştır. Süreci hassasiyetle takip ediyoruz. Geçmiş olsun Van.” Denildi.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.