Van Valisi Ozan Balcı, kentin sanayi ve istihdam hedeflerini açıkladı! OSB’deki tekstil fabrikalarını inceleyen Vali Balcı, yeni fabrika müjdeleriyle 50 bin kişilik istihdam ve 100 fabrika hedefi koydu. Yeni fabrikalra kurulacak. Detaylar için tıklayın!
Van Valisi Ozan Balcı, kentin ekonomik kalkınmasında kilit rol oynayan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) bünyesindeki Cazibe Merkezleri Programı kapsamında hayata geçirilen Tekstilkent’te önemli incelemelerde bulundu. Üretim yapan bir tekstil fabrikasını ziyaret eden Vali Balcı, çalışanlarla bir araya gelerek onlara başarılar diledi.
Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Vali Balcı, Van’ın üretim ve ekonomi potansiyeline dikkat çekerek, Cazibe Merkezleri Programı çerçevesinde bugüne kadar 10 fabrikanın tamamlandığını belirtti.
Vali Balcı, “Bugün bir tekstil fabrikamıza ziyarette bulunduk. Burada Vanlı hemşehrilerimiz üretime ve ekonomiye katkı sağlıyorlar. Bu alanlarda Cazibe Merkezleri Programı kapsamında bizler 10 tane fabrika yaptık. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile Spor Bakanlığımızın büyük destekleriyle, Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemizle eşgüdüm içerisinde bu 10 fabrikayı tamamladık,” dedi.
Vali Balcı, halihazırda bu fabrikalarda yaklaşık 7 bin işçinin istihdam edildiğini vurgulayarak, “Ayrıca 10 fabrikanın da temelini atıyoruz. Böylece kısa sürede 20 fabrikamız olacak,” müjdesini verdi. Van’ın sanayi potansiyelinin altını çizen Vali Balcı, gelecek hedeflerini de paylaştı: “Burada büyük bir potansiyel var. OSB’deki alanlarımızda inşallah 50 bin istihdam olacak. Fabrika sayısı da 100 olacak diye öngörüyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”
Üretime katkı sağlayan iş insanlarına ve çalışanlara teşekkür eden Vali Balcı, “Üretime katkı sağlayan kardeşlerime, hemşehrilerime teşekkür ediyorum. İş adamlarımızın her zaman yanındayız. Üretime katkı sağlıyorlar, katma değer oluşturuyorlar ve ülkemizin ihracatına önemli katkılar sunuyorlar. Burada yapılan üretim de ihracata yönelik bir faaliyettir. Hep birlikte el ele vererek, Van’ımızı geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.
Vali Ozan Balcı şunları söyledi: “ Bugün bir tekstil fabrikamıza ziyarette bulunduk. Burada Vanlı hemşerilerimiz üretime ve ekonomiye katkı sağlıyorlar. Bu alanlarda cazibe merkezleri programı kapsamında bizler 10 tane fabrika yaptık. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız destek verdi. Spor Bakanlığımız destek verdi.
Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemizle birlikte eşgüdüm içerisinde 10 tane fabrikayı yaptık. Şuanda yaklaşık 7000 işçimiz çalışıyor. Bu fabrikalarda. Ayrıca 10 fabrikanın da temelini atıyoruz. Böylece 20 fabrikamız olacak. Şunu da ifade etmek istiyorum.
Burada büyük bir potansiyel var. OSB’deki alanlarımızda inşallah 50 bin istihdam olacak. Fabrika sayısı da 100 olacak diye umut ediyorum.
Öngörüyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Üretime katkı sağlayan kardeşlerime, hemşerilerime teşekkür ediyorum. İş adamlarımızın her zaman yanındayız. Üretime katkı sağlıyorlar. Katma değer oluşturuyorlar. Ülkemizin ihracatına katkı sağlıyorlar. Burada yapılan üretim de ihracata yönelik bir faaliyettir. Hep birlikte el ele vererek, Van’ımız geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
Kaynak: VANDAHABER