Van, Dünya Kahvaltı Günü ne zaman? Nerede yapılacak?

Van, kahvaltı denince akla gelen ilk şehirlerden biri. Bu eşsiz lezzet serüveninin taçlandırıldığı “Dünya Kahvaltı Günü” bu yıl 1 Haziran’da Muradiye Şelalesi’nin büyüleyici atmosferinde kutlanacak.

Van, Dünya Kahvaltı Günü ne zaman? Nerede yapılacak?
Yayınlama: 21.05.2025
A+
A-

Van Kahvaltısı Muradiye Şelalesi’nde Dünyaya Açılıyor: Dünya Kahvaltı Günü 1 Haziran’da!

Van’ın dünyaca ünlü kahvaltısı, 1 Haziran’da “Dünya Kahvaltı Günü” kapsamında Muradiye Şelalesi’nde kutlanacak. Van TSO öncülüğünde gerçekleşecek etkinlik için Başkan Necdet Takva, “Herkes kahvaltısını alıp gelsin” diyerek tüm halkı davet etti. Geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören bu lezzet şöleninin, Muradiye Şelalesi‘nin doğal güzellikleri eşliğinde daha da büyük bir katılımla gerçekleşmesi bekleniyor. Van’ın 2014’te Guinness Rekorlar Kitabı’na giren bu eşsiz kahvaltı kültürü, bu özel günle bir kez daha dünyaya tanıtılacak.

Van, Dünya Kahvaltı Günü ne zaman? Nerede yapılacak?

Van Kahvaltısı Başkentinden Tüm Dünyaya Lezzet Çağrısı!

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO) öncülüğünde gerçekleşecek bu özel günde, Van TSO Başkanı Necdet Takva, “Herkes kahvaltısını alıp gelsin” çağrısıyla tüm dünyaya lezzet dolu bir davet gönderdi.

Van Kahvaltısı İçin Tarihi Bir Buluşma: Muradiye Şelalesi Ev Sahipliği Yapacak

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van’ın kahvaltı kültürünün tartışmasız merkezi olduğunu bir kez daha vurguladı. Takva, bu yılki etkinliğin Muradiye Şelalesi‘nde düzenlenecek olmasının, doğal güzelliklerle lezzeti bir araya getireceğini belirtti. Geçtiğimiz yıl Erciş Balık Bendi’nde büyük ilgi gören etkinliğin, bu yıl Muradiye Şelalesi‘nin eşsiz manzarası eşliğinde daha geniş bir katılımla gerçekleşmesi bekleniyor.

Van, Dünya Kahvaltı Günü ne zaman? Nerede yapılacak?

Guinness Rekortmeni Kahvaltıyı Sosyal Medyaya Taşıyın!

2014 yılında Guinness Rekorlar Kitabı‘na girerek tescillenen Van kahvaltısının bu eşsiz mirasına sahip çıkmanın önemine değinen Başkan Takva, 1 Haziran’da herkesi kendi hazırladığı kahvaltı sofralarının fotoğraflarını sosyal medyada paylaşmaya davet etti.

Bu çağrı, Van kahvaltısı tanıtımı için önemli bir adım olarak görülüyor. Etkinlik, vatandaşların katılımıyla renkli görüntülere sahne olacak ve Van’ın kahvaltı kültürünün tüm dünyaya tanıtılmasına büyük katkı sağlayacak.


İnci kefalinin serüvenini Mustafa Akkuş anlattı

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.