UDER’den Van’da Çocuk Hakları Odaklı Ziyaretler

Ulusal Çocuk Hakları Derneği (UDER), “Çocuk Odaklı Sivil Toplum Kuruluşlarının Kapasite Geliştirme Projesi” kapsamında Van’da önemli temaslarda bulundu. Dernek yetkilileri sırasıyla Van Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, Van Medya ve Çocuk Hakları Derneği ile Yarınları Koruma Derneği’ni ziyaret etti.

UDER’den Van’da Çocuk Hakları Odaklı Ziyaretler
Yayınlama: 21.07.2025
Düzenleme: 21.07.2025 15:19
A+
A-

Ziyaretlerde, çocuk haklarının korunması, çocuklara yönelik farkındalık çalışmalarının yaygınlaştırılması ve ortak projeler geliştirilmesi konularında fikir alışverişinde bulunuldu. Kurumlar arası iş birliğini güçlendirmeyi hedefleyen görüşmelerde, bölgesel düzeyde yapılabilecek ortak çalışmalar da gündeme geldi.

UDER’den Van’da Çocuk Hakları Odaklı Ziyaretler

Ziyaretler sonrası açıklamalarda bulunan UDER Başkanı Yusuf Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

“UDER olarak, çocukların maruz kaldığı hak ihlallerini önlemek, sivil toplumun bu alandaki gücünü artırmak ve yereldeki aktörlerle dayanışmayı büyütmek için çalışmalar yürütüyoruz. Van’da gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretler, yalnızca bir tanışma değil, aynı zamanda çocuklar için daha etkili bir savunuculuğun zeminini oluşturma çabamızın parçası. Bu şehirde bizimle aynı hassasiyeti taşıyan kurumlarla bir araya gelmek, geleceğe dair umutlarımızı güçlendirdi. Hep birlikte, çocukların sesi olmaya devam edeceğiz.”

UDER’den Van’da Çocuk Hakları Odaklı Ziyaretler

UDER, proje kapsamında önümüzdeki dönemde farklı illerdeki sivil toplum kuruluşlarıyla da temaslarını sürdürecek.


Van’da Otomobil ve Kamyonet Hurdaya Döndü

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.