Van’dan Tahran’a Ticaret Köprüsü
HAKSİAD Van Şubesi, ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla İran’a düzenlediği iş gezisi kapsamında Tahran Ticaret, Sanayi, Maden ve Tarım Odası (TCCIMA) yetkilileriyle bir araya geldi. Görüşmede karşılıklı yatırım ve ticaret hacminin artırılması ele alındı.
HAKSİAD Van Heyeti İran’da: Ticarette Yeni Dönem
Vanlı iş insanları, sınır ticaretini canlandırmak ve yeni pazar fırsatlarını yerinde incelemek amacıyla Tahran’a kritik bir ziyaret gerçekleştirdi.
Tahran Ticaret Odası ile Kritik Temaslar
HAKSİAD Van Şube Başkanı Mehmet Taşan liderliğindeki heyet, Kapıköy Sınır Kapısı üzerinden İran’a geçerek başkent Tahran’da resmi temaslara başladı. Ziyaretin en önemli durağı olan Tahran Ticaret, Sanayi, Maden ve Tarım Odası (TCCIMA) buluşmasında, iki ülke arasındaki ticaret hacmini artıracak somut adımlar ele alındı. TCCIMA Komite Başkanı Hervik Yari Janian ile yapılan görüşmede, Türk ve İranlı iş dünyasının ortak yatırım alanları detaylıca masaya yatırıldı.

"Van, İki Ülke Arasında Kilit Bir Rol Oynuyor"
Toplantıda Van’ın stratejik konumuna dikkat çeken Mehmet Taşan, Van’ın sadece bir sınır kenti değil, aynı zamanda tarihsel bir ticaret köprüsü olduğunu vurguladı. Karşılıklı güvene dayalı ortaklıkların önemine değinen Taşan, "İş insanlarımızın İran pazarında daha aktif rol almasını hedefliyoruz" dedi. Görüşme, karşılıklı hediye takdimiyle sona ererken, Van ekonomisi için yeni bir ihracat kapısının aralandığı mesajı verildi.

Toplantıda heyet adına konuşan HAKSİAD Van Şube Başkanı Mehmet Taşan, Van’ın coğrafi avantajlarına değindi. İki ülke arasındaki ticarette Van’ın kilit bir rol oynadığını belirten Taşan, şuifadeleri kullandı:
“Van, Türkiye ile İran arasında tarihsel ve stratejik bir ticaret köprüsüdür. Bu ziyaretle temelamacımız, iş insanlarımızın İran pazarında daha aktif rol almasını sağlamak ve karşılıklı güvene dayalı güçlü iş birlikleri kurmaktır. Bu temasların hem Van iş dünyasına hem de iki ülke ekonomisine önemli katkılar sunacağına inanıyoruz.”