Van’da Bu Sergiyi Gezmek İçin Bir Çok Nedeniniz Var

Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan tutuklu ve hükümlülerin el emeği göz nuru eserleri, Atatürk Sanat Galerisi'nde ziyaretçilerle buluştu. Üç gün sürecek sergi, parmaklıklar ardında yeşeren umutları ve sanatsal yetenekleri gözler önüne seriyor.

10 Tem 2025 - 12:32 YAYINLANMA
Van’da Bu Sergiyi Gezmek İçin Bir Çok Nedeniniz Var

Van’da Sanatın Dönüştürücü Gücü: Cezaevi Sergisi Büyük İlgi Gördü

Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan tutuklu ve hükümlülerin cezaevi bünyesinde aldıkları kurslarda ortaya koydukları eserler, Atatürk Sanat Galerisi’nde düzenlenen anlamlı bir sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Üç gün boyunca açık kalacak olan sergi, ziyaretçilerden tam not aldı.

Van’da hükümlü ve tutuklulardan sergi

Atatürk Sanat Galerisi’nde üç gün boyunca açık olacak olan sergide; hükümlü ve tutukluların kurslarda aldıkları eğitim çerçevesinde yaptıkları çalışmalar halkın beğenisine sunuldu.

Van’da hükümlü ve tutuklulardan sergi

Sergide 160’ı ahşap yakma, rölyef, yağlı boya, filografi ve karakalem olmak üzere toplam 195 eser yer aldı. Van halkının yoğun ilgi gösterdiği sergide, hükümlü ve tutukluların ceza infaz kurumlarında katıldığı resim ve el sanatları kurslarında ürettiği eserler yine hükümlülere katkı sağlamak amacıyla satışa sunuldu. Ceza infaz kurumlarında yapılan çalışmalar sadece sergiyle sınırlı olmayıp aynı zamanda birçok mesleki kurslarla hükümlü ve tutukluların üretime katılması ve dolayısıyla toplumla bütünleşmesi sağlanmaktadır.

Van’da hükümlü ve tutuklulardan sergi

Van’da O Sistem Devrede! Sürücülere ceza yağacak

Van’da O Sistem Devrede! Sürücülere ceza yağacak

Kaynak: İHA

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: