Van’da 40 personelle Kritik AFAD Eğitimi

Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Bingöl ve Tunceli'den gelen 40 personel, Van'da afetlere karşı en çetin hazırlığı yapıyor. Hayati bilgileri kaçırma!

21 Kas 2025 - 15:19 YAYINLANMA
Van’da 40 personelle Kritik AFAD Eğitimi

AFAD Arama Kurtarma Eğitimi: Van'da 40 Günlük Zorlu Hazırlık

Van AFAD ekipleri, olası büyük afetlere karşı hazırlık seviyesini en üst düzeye taşıyor. Farklı şehirlerden gelen 40 personel, zorlu arazi şartlarında hayati önem taşıyan arama kurtarma eğitimine tabi tutuluyor. Amaç, afet anında hızlı ve koordineli müdahale kapasitesini artırmak. Bu kritik AFAD eğitimi, personelin sahada karşılaşabileceği her türlü duruma hazırlıklı olmasını sağlıyor.

BU HABERİDE OKU!

................................................................

Toprak Kale’de Hayati Beceriler Kazandırılıyor

Konuyla ilgili olarak sosyal medya üzerinde bir paylaşım yapan Kurum, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Bingöl ve Tunceli'de görevlendirilen toplam 40 personel, 40 gün sürecek teorik ve uygulamalı bir programa dahil oldu. Van AFAD İl Müdürlüğü yerleşkesinde başlayan afet hazırlığı eğitimi, ardından Toprak Kale'nin çetin zorlu arazi koşullarına taşındı. Arama kurtarma uzmanları, ekiplere istasyon kurulumu, navigasyon, küresel konumlama sistemi (GPS) ve haberleşme konularında uygulamalı dersler verdi.

 

Kriz Yönetimi ve Fiziksel Dayanıklılık Ön Planda

Eğitimlerin temel odağı sadece teknik bilgi değil. Personelin fiziksel dayanıklılığını, kriz yönetimi becerilerini ve ekip çalışması ruhunu güçlendirmek hedefleniyor. AFAD eğitimi sayesinde arama kurtarma ekipmanlarının doğru kullanımı titizlikle öğretiliyor. Personel, görev bölgelerine dönmeden önce doğada yön bulma, mahsur kalanlara ulaşma teknikleri gibi hayati konularda tam donanımlı hale getiriliyor. Bu, bölgenin afet hazırlığı açısından kritik bir adımı temsil ediyor.

Kaynak :
VANDAHABER

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: