Van İl Sağlık Müdürü Gevaş'ta Yeni Uygulamayı Anlattı

Van İl Sağlık Müdürü Muhammed Tosun Gevaş'ta muhtar ve STK'larla buluştu. Bölgesel Başhekimlik sistemi vatandaş için ne anlama geliyor? Detaylar...

03 Ağu 2026 - 07:05 YAYINLANMA
Van İl Sağlık Müdürü Gevaş'ta Yeni Uygulamayı Anlattı

Van İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, Gevaş Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek hem sahadaki çalışmaları denetledi hem de bölge sağlığını yakından ilgilendiren yeni modeli açıkladı.

Gevaş Devlet Hastanesi'nde Saha İncelemesi

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun ve beraberindeki hizmet başkanları, Gevaş Devlet Hastanesi’ne sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette birim müdürleri ve sağlık personeliyle bir araya gelen Tosun, yürütülen hizmetlerin mevcut durumunu masaya yatırdı.

Sağlık çalışanlarının talep ve önerilerini tek tek dinleyen yönetim, hizmet kalitesini daha da yukarı taşımak adına atılacak adımları değerlendirdi.

Hastalara Moral Ziyareti

Saha denetimleri kapsamında servisleri de gezen İl Sağlık Müdürü Tosun, yatarak tedavi gören vatandaşlar ve hasta yakınlarıyla yakından ilgilendi.

  • Tedavi süreçleri hakkında bilgi alındı.

  • Hastaların talepleri dinlendi.

  • Geçmiş olsun dilekleri iletilerek moral verildi.

Bölgesel Başhekimlik Uygulaması Muhtarlara Anlatıldı

Hastane temaslarının ardından Gevaş ilçesindeki mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileriyle geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi.

Toplantının en önemli gündem maddesi ise Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Gevaş Devlet Hastanesi arasında başlatılan Bölgesel Başhekimlik uygulaması oldu.

Sağlık Hizmetlerine Erişim Kolaylaşacak 

Op. Dr. Muhammed Tosun, yeni modelin ilçedeki sağlık altyapısını güçlendireceğini belirtti. Uygulama sayesinde uzman hekim desteği ve teknik imkânların entegrasyonu hız kazanacak, vatandaşların nitelikli sağlık hizmetine erişimi çok daha pratik hale gelecek.

Kaynak :
VANDAHABER

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: