Van Dahil 81 İldeki Tüm Emanet Kasalarında Denetim

Adalet Bakanlığı, yaşanan soygun vakaları sonrası alarm verdi. Bakan Yılmaz Tunç’un emriyle 81 ildeki adli emanet kasaları denetim maratonuna alınıyor. Yolsuzlukları önlemek için atılan tarihi adımın tüm detayları.

04 Ara 2025 - 23:27 YAYINLANMA
Van Dahil 81 İldeki Tüm Emanet Kasalarında Denetim

Büyükçekmece ve Adalar Olayları Tetiklemişti: Tüm Adliyeler Mercek Altına Alınıyor

Adalet Bakanlığı, yakın zamanda Büyükçekmece ve Adalar Adliyeleri'nde yaşanan emanet soygunları nedeniyle kapsamlı bir idari denetim başlattı. Adalet sisteminin güvenilirliğini sağlamak adına önemli bir adım atıldı. Bakan Yılmaz Tunç Talimatı ile Teftiş Kurulu Başkanlığı, olayları incelemek üzere 4 başmüfettiş görevlendirdi.

81 İl Kapsamda

Bakan Tunç’un talimatıyla, Türkiye genelindeki tüm adliyelerdeki adli emanet büroları sıkı bir kontrolden geçirilecek. Bu tarihi denetim dalgası, Van dahil 81 ildeki tüm adli emanet kasalarını kapsayacak. Yolsuzluk Önleme amacıyla atılan bu adım, yargı sistemine olan güveni tazelemeyi amaçlıyor. Adalet Bakanlığı’nın kararlılığı, sıfır tolerans politikasının sahada uygulanmasını sağlayacak.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

Adalet Bakanlığının halihazırda belirli aralıklarla yürüttüğü denetim faaliyetleri, Bakan Tunç'un talimatı doğrultusunda artık çok daha sık, geniş kapsamlı ve yoğun şekilde gerçekleştirilecek. Bu çerçevede yalnızca Büyükçekmece ve Adalar değil, 81 ildeki tüm adliyelerde bulunan adli emanet büroları sıkı bir denetime tabi tutulacak.

Adli emanet süreçlerinde kusuru, ihmali veya sorumluluğu bulunanlar hakkında adli ve idari işlemler gecikmeksizin yapılacak. Büyükçekmece ve Adalar'daki soruşturmalar kapsamında şu ana kadar 2 kişi tutuklandı. Yurtdışına kaçtığı tespit edilen 2 şüpheli hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. Soruşturmalar titizlikle sürdürülüyor.
Kaynak :
HABER MERKEZİ

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: