Şimdi Roji Kabaiş'i Kim Savunacak!

Rojin Kabaiş dosyasında Van Barosu’nun çekilme kararı sonrası baba Nizamettin Kabaiş’ten çok sert açıklamalar geldi. İşte o çarpıcı iddialar...

30 Haz 2026 - 06:47 YAYINLANMA
Şimdi Roji Kabaiş'i Kim Savunacak!

Nizamettin Kabaiş’ten Van Barosu kararı sonrası ilk açıklama: “Barodan ağlayarak çıktım”

Rojin Kabaiş dosyasında Van Barosu’nun çekilme kararı tartışılırken baba Nizamettin Kabaiş, dosyada iletişim sorunları yaşandığını belirtti. Kabaiş, “Kalbim kırık, keşke çekilmeselerdi” dedi.

Van’da şüpheli ölümüyle gündemde olan Rojin Kabaiş dosyasında Van Barosu’nun çekilme kararı tartışma yaratırken, baba Nizamettin Kabaiş sürece ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kabaiş, Van Barosu Başkanı Sinan Özaraz ile Rojin Kabaiş dosyasında iletişim sorunları ve tartışmalar yaşandığını belirterek, “Geçen hafta 2 gün telefonuma cevap vermeyen Sinan Özaraz ile görüşmeye gittim. Orda tartıştık ve ben o gün Van Barosu’ndan ağlayarak çıktım” dedi.

 “SİNAN ÖZARAZ İLE İLETİŞİM KOPUKLUĞU YAŞADIK"

Telefonla ulaşılan baba Nizamettin Kabaiş, Ağrı’da bir cami inşaatında yemek molasında bulunduğu sırada Van Bölge  Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

Kabaiş, Van Barosu Başkanı Av. Sinan Özaraz ile yaşanan süreci anlatarak, “Dosyaya sahip çıkmıyordu, ilgilenmiyordu. Sinan Özaraz ile aramızda iletişim sıkıntısı vardı. Onun şahsına diyorum, diğer avukatlarla bir sıkıntım yok. Dosya ile ilgili hiçbir gelişme olmadı” ifadelerini kullandı.

 

“KALBİM KIRIK, KEŞKE ÇEKİLMESELERDİ”

Baronun dosyadan çekilmesine üzüldüğünü belirten Kabaiş, “Ben bir babayım, yollara düşüyorum, Ankara’ya gidiyorum, her yere gidiyorum. Bir kadın öldürülmüş, katledilmiş. Üzerinde durulması gereken buydu. Kalbim kırık” dedi.

Kabaiş, yaşanan tartışmaların küçük meselelerden büyüdüğünü savunarak, “İki kelime fazla söyledik diye böyle olmamalıydı” ifadelerini kullandı.

 “TELEFONLARIMA GÜNLERCE CEVAP VERMEDİ”

Kabaiş, geçmişte yaşanan iletişim sorunlarını da dile getirerek, “Geçtiğimiz haftalarda Van’a gelmeden önce iki gün boyunca telefonlarıma cevap vermedi. Türkiye’nin gündeminde olan bir dosya var, bir kadın öldürülmüş. Neden telefonlara cevap verilmez?” dedi.Baro içindeki görüşmelerde tartışma yaşandığını belirten Kabaiş, “Bana ‘Ben sizinle mi uğraşacağım, dosyayla mı uğraşacağım’ dedi. Biz tartıştık, birbirimizi azarladık. ” ifadelerini kullandı.

“KARŞI TARAFIN AVUKATI GİBİ GÖRÜNÜYOR”

Kabaiş, geçmişte üniversite çevresinde yaşanan bazı görüşmelere de değinerek, “Çocuklar yürüyüş yaparken Sinan Özaraz rektör ile gidip iki saat konuşmuş. Sanki karşı tarafın avukatıymış gibi davranıldı” iddiasında bulundu. Ayrıca otopsi sürecinde rektörün içeri girdiğini belirttiğini söyleyen Kabaiş, bu konudaki iddialarının reddedildiğini ifade ederek, “Sinan Özaraz sürekli rektörün içeriye girmediğini söyledi. Beni yalancı çıkardı. Kamera kayıtları var, bana kanıtlasınlar o zaman” dedi.

Baba Nizamettin Kabaiş, tüm tartışmalara rağmen Rojin Kabaiş dosyasının aydınlatılmasını istediğini belirterek sürecin takipçisi olacağını söyledi.

KAYNAK: Van gölge gazetesi

İLGİLİ HABERLER

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: