Pancar Sektöründe Faruk Ünal Dönemi

Erciş Pancar Kooperatifi Başkanı Faruk Ünal, Doğu ve Güneydoğu'dan Pankobirlik yönetimine seçilen ilk isim oldu.

22 Eki 2025 - 19:31 YAYINLANMA
Pancar Sektöründe Faruk Ünal Dönemi

BÖLGESEL KALKINMAYA MÜHÜR VURACAK SEÇİM

Erciş Pancar Kooperatifi Başkanı Faruk Ünal, Pankobirlik Yönetim Kurulu’na girerek tarihi bir başarıya imza attı. Ünal, doğu ve güneydoğu illerinden bu göreve seçilen ilk isim olarak bölgenin makus talihini değiştirmeyi hedefliyor. Bu zafer, 20 binin üzerindeki pancar üreticisinin taleplerini ilk kez merkezi yönetimde bu denli güçlü bir şekilde temsil etme fırsatı sunuyor.

Faruk Ünal'ın Pankobirlik yönetimine seçilmesi, Van’dan Hakkari’ye uzanan geniş bir coğrafyanın ekonomik geleceği için yeni bir kapı araladı. Bölge üreticileri, bu temsil gücü sayesinde tarımsal politikaların belirlenmesinde daha etkin bir rol oynamayı bekliyor.

DOĞU ANADOLU’NUN İLKİ: TEMSİLDE TARİHİ EŞİK AŞILDI

Ünal’ın yönetime girmesi, sadece Erciş Kooperatifi üyeleri için değil, Ağrı, Bitlis ve Hakkari dahil olmak üzere geniş bir hinterlanttaki tüm pancar üreticileri için büyük bir zafer olarak karşılandı. Daha önce bu denli üst düzey bir pozisyonda temsil edilme şansı bulamayan bölge, artık sorunlarını birinci ağızdan, en yetkili kurula aktarabilecek.

20 BİN ÜYENİN UMUDU

Erciş Pancar Kooperatifi, sadece Van'ın Erciş ilçesi ile sınırlı kalmayıp, Patnos (Ağrı), Bitlis’in tüm ilçeleri ve Yüksekova (Hakkari) gibi stratejik noktalarda faaliyet gösteriyor. Yaklaşık 20 bin üyesi bulunan kooperatifin başkanı olan Ünal, bu göreviyle, bölgesel kalkınma projelerinin hayata geçirilmesinde lokomotif rol üstlenmeyi amaçlıyor. Faruk Ünal’ın öncelikli hedefi, pancar üretimindeki verimliliği artırmak ve üreticinin maliyetlerini düşürerek refah seviyesini yükseltmek olacak.

Kaynak :
HABER MERKEZİ

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: