Müslüm Erbay'dan TÜRKONFED Zirvesinde Önemli Çağrı

İş dünyasının önde gelen temsilcileri Elazığ'da buluştu. Yatırım hamleleri, KOBİ'lerin geleceği ve bölgesel kalkınma planları masaya yatırılıyor...

27 Eyl 2026 - 16:03 YAYINLANMA
Müslüm Erbay'dan TÜRKONFED Zirvesinde Önemli Çağrı

27. İş Dünyası Zirvesi Başladı

Türkiye’nin en büyük iş dünyası buluşması olan TÜRKONFED İş Dünyası Zirvesi’nin yirmi yedincisi, FIRATSİFED ev sahipliğinde Elazığ’da başladı. Türkiye'nin en büyük bağımsız iş dünyası buluşması olan 27. TÜRKONFED İş Dünyası Zirvesi, Elazığ’da kapılarını açtı. İş dünyasının dev isimleri bölgenin geleceğini tartışıyor.

“Kalıcı Belirsizlik Çağında Ekonomik Dayanıklılık” temasıyla düzenlenen zirvenin ilk gününde, bölgede güçlenen barış ortamının yatırım, üretim ve istihdamla kalıcı ekonomik kazanımlara dönüştürülmesi gerektiği mesajı öne çıktı.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, Türkiye’nin ekonomik dayanıklılığını artırmak için büyük şirketlerle Anadolu’daki üretim gücünün daha güçlü ve sistematik biçimde buluşturulması gerektiğini vurgularken, FIRATSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, sermayenin Anadolu’ya yönelmesinin bölgesel kalkınma açısından önem taşıdığını belirterek iş dünyasını bölgeye yatırım yapmaya çağırdı. Zirvenin onur konuşmacısı Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç ise küresel belirsizliklerin arttığı dönemde Türkiye’nin yalnızca üretim yapan değil, teknoloji geliştiren, tasarım üreten ve fikrî mülkiyete sahip bir ekonomik yapıya yönelmesi gerektiğine dikkat çekti.

Elazığ’da Tarihi Buluşma: TÜRKONFED İş Dünyası Zirvesi Sahne Aldı

FIRATSİFED ev sahipliğinde gerçekleşen 27. TÜRKONFED İş Dünyası Zirvesi, Türkiye’nin en güçlü sermaye temsilcilerini Elazığ’da bir araya getirdi. "Kalıcı Belirsizlik Çağında Ekonomik Dayanıklılık" temasıyla düzenlenen zirvenin odağında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki huzur ortamının yatırımlarla taçlandırılması yer alıyor. Yaklaşık 500 delegenin takip ettiği organizasyon, bölge ekonomisinde yeni bir milat olarak görülüyor.

Süleyman Sönmez TÜRKONFED Mesajında Sanayinin Rolüne Dikkat Çekti

Zirvenin açılış konuşmasını yapan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, küresel belirsizliklerin gölgesinde reel sektörün önemini vurguladı. Sönmez, "Sanayinin büyümeye katkısını artırmak zorundayız. Anadolu’daki üretim potansiyeli ile dev sermayeyi buluşturarak refahın ağırlık merkezini dengede tutabiliriz" ifadelerini kullandı.

  • Yeşil ve dijital dönüşüm: KOBİ'lerin bu süreçteki aksaklıkları ihracat kapasitesini zorluyor.

  • TÜSİAD iş birliği: Anadolu yatırımları için iki dev kurum güç birliği yapıyor.

  • Toplumsal sorumluluk: Fırsat eşitliği, hukuk ve veri teknolojilerinde üretici ülke olma hedefi öne çıkıyor.

Yukarı Fırat Yatırım Fırsatları İçin Çağrı Geldi

FIRATSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Doğu Anadolu’nun kaderinin üretimle değişeceğini belirtti. Bölgedeki finansal hareketliliğin artırılması gerektiğini ifade eden Açık, şu noktalara değindi:

  • Banka kredilerinin yarıdan fazlası üç büyük şehirde toplanıyor.

  • Sermayenin Anadolu’ya akması, genç nüfusun doğduğu topraklarda kalmasını sağlayacak.

  • Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli’yi kapsayan Yukarı Fırat Havzası dev teşvik imkânları sunuyor.

 Ömer Koç Elazığ Konuşması İle Hukukun Üstünlüğüne Vurgu Yaptı

Zirvenin onur konuğu Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, öngörülebilirliğin azaldığı dünyada kalıcı istikrarın şartlarına değindi. Ömer Koç Elazığ konuşması sırasında şunları kaydetti:

"Ekonomik dayanıklılık, değişen şartlara hızla uyum sağlayabilme yeteneğidir. Uzun vadeli yatırımlar için hukukun üstünlüğü ve eksiksiz işleyen bir demokrasi esastır. Türkiye sadece üretim yapan değil, teknoloji ve tasarım geliştiren bir yapıya kavuşmalıdır."

DOĞUSİFED’den Bir Sonraki Zirve İçin Van Temennisi

Toplantıya katılan DOĞUSİFED Başkanı Müslüm Erbay, Elazığ’daki başarılı organizasyon için FIRATSİFED’e teşekkür ederken, bir sonraki TÜRKONFED İş Dünyası Zirvesi için Van iline işaret etti. Erbay, bölgedeki barış ortamının kalıcı yatırımlara dönüştürülmesinin Doğu Anadolu için en kritik hedef olduğunu ifade etti.

TÜRKONFED İş Dünyası Zirvesi’ne katılan DOĞUSİFED Başkanı Müslüm Erbay, bir sonraki iş dünyası zirvesinin Van’da olmasını temenni ederek “Kalıcı Belirsizlik Çağında Ekonomik Dayanıklılık” teması ile #Elazığ’da; @firatsifed ev sahipliğinde düzenlediğimiz 27. #TÜRKONFED İş Dünyası Zirvesinde bölgemizin güçlenen barış ortamının yatırımlara, istihdama ve sürdürülebilir kalkınmaya dönüşmesini temenni ettik…"

------------------------------

 

Kaynak :
VANDAHABER

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: