4. Akdamar Badem Çiçeği Festivali İptal Edildi
Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’taki acı olaylar sonrası festival iptal kararı geldi. Akdamar Adası ziyaretleri hakkında merak edilen detaylar haberimizde.
18 Nis 2026 - 17:00
YAYINLANMA
4. Akdamar Badem Çiçeği Festivali İptal Edildi
Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’tan gelen acı haberler tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Van’da düzenlenmesi beklenen festival için yönetimden resmi açıklama yapıldı.
Yas Kararı ve Festivalin Durumu
Şanlıurfa ve Kahramanmaraş illerimizdeki okullarda meydana gelen ve yürekleri dağlayan hadiseler, toplumumuzda derin bir üzüntüye neden oldu. 25-26 Nisan 2026 tarihlerinde yapılması planlanan 4. Akdamar Badem Çiçeği Festivali, yaşanan bu acı kayıplar nedeniyle iptal edildi.
"Ada Ziyaretleri Devam Edecek"
Yetkililer, festival programının iptal edilmiş olmasına rağmen Akdamar Adası’na yapılacak turistik ziyaretlerde herhangi bir kısıtlama olmadığını bildirdi. Ada, her zamanki gibi ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
- Van haberleri
- Van güncel
- Festival İptali
- Akdamar Badem Çiçeği Festivali
- 2026 etkinlik takvimi
- Akdamar Adası ziyareti
YORUMLAR
İLGİNİZİ
ÇEKEBİLİR