1 ve 5 kuruş madeni para basımı durduruldu mu?

İletişim Başkanlığı, “Darphane 1 ve 5 kuruş madeni para basmayı durdurdu” iddialarını yalanladı. DMM'den yapılan açıklamada, "Merkez Bankası stoklarında yeterli miktarda basılmış 1 ve 5 kuruşluk madeni paralar mevcut olup, ilave talep gelmediği için yeni basım yapılmamaktadır" denildi.

17 Şub 2026 - 01:00 YAYINLANMA
1 ve 5 kuruş madeni para basımı durduruldu mu?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Darphane, 1 ve 5 kuruş madeni para basmayı durdurdu" iddiasını yalanladı.

DMM'nin NSosyal hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, 'Darphane, 1 ve 5 kuruş madeni para basmayı durdurdu' iddiası dezenformasyon içermektedir. Merkez Bankası stoklarında yeterli miktarda basılmış 1 ve 5 kuruşluk madeni paralar mevcut olup, ilave talep gelmediği için yeni basım yapılmamaktadır. Söz konusu paralar tedavüldedir, talep oluşması halinde basımları yeniden yapılabilmektedir.

Kamuoyunun kasıtlı olarak dolaşıma sokulan manipülatif içeriklere itibar etmemesi rica olunur"

 

Kaynak :
YENİ ŞAFAK

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: