Van’ın sokakları köpeklerin işgalinde

HÜDA PAR Van İl Başkanlığı, Emir Mete Durna’nın sahipsiz köpeklerle ilgili açıklama yaptı. 

Van’ın sokakları köpeklerin işgalinde
Yayınlama: 03.02.2023
Düzenleme: 04.02.2023
A+
A-

HÜDA PAR Van İl Başkanı Saygın: Van’ın sokakları köpeklerin işgalinden kurtarılmalı!

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Selimbey Mahallesi’nde geçtiğimiz gün arkadaşlarıyla top oynayan 10 yaşındaki Mete Durna, sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Boğazından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan çocuk, 112 ekiplerine haber verilmesi üzerine Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Acil olarak ameliyata alınan Durna, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

VAN’DAKİ KÖPEK SALDIRISINA BİR TEPKİ DE HÜDA PAR VAN İL BAŞKANLIĞI’NDAN GELDİ

Mete Durna’nın köpek saldırısı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından sahipsiz köpeklere tepkiler çığ gibi büyürken, bir tepki de HÜDA PAR Van İl Başkanlığı’ndan geldi. Açıklamayı yapan HÜDA PAR Van İl Başkanı Avukat Rasim Saygın, Mete Durna’nın ölümüne değinerek, “Hepinizin malumu olduğu üzere Van’ımızın İpekyolu ilçesine bağlı Selimbey Mahallesi’nde başıboş bırakılan bir köpeğin saldırısıyla boğazı parçalanan 9 yaşındaki Emir Mete Durna yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Emir Mete Durna’nın boğazını parçalayarak ölümüne neden olan köpek, saldırganlık şikayetiyle barınağa alınmış ancak göstermelik sahiplenmeyle barınaktan çıkarılarak sahibi tarafından tekrar sokağa atılmış; aşılı, kısırlaştırılmış ve küpeli bir köpektir” dedi.

SAYGIN: BİR EVLAT ANNESİNDEN BİR KÖPEK TARAFINDAN EN ACI ŞEKİLDE KOPARILDI

Saygın, “Sadece 9 yaşında olan bir çocuğun hayatı olabilecek en acı şekilde elinden alındı! Bir evlat annesinden bir köpek tarafından en acı şekilde koparıldı. Neden bu suskunluk, neden bu görmezlik, neden bu duyarsızlık çok merak ediyoruz. Yeryüzünde hiçbir insanın hele hele bir çocuğun yaşamaması gereken sonu yaşayan Emir Mete’nin ölümüne başıboş bir köpek sebep olsa da bizler Emir Mete’nin katillerini tanıyoruz. Emir Mete’nin katilleri mama rantçılarıdır, köpek dilendiricileridir… Sokakta başıboş gezen her köpeği kendisine müşteri gören ibancı dernekler ve şahıslardır… Dudu Berk’in kanı insan can güvenliğini hiçe sayarak siyasetçileri liseli romantizmiyle manipüle eden ve vatandaşları başıboş köpek sürüleriyle yaşamaya zorlayanlardır. Emir Mete’nin kanı başıboş vahşi köpek sürülerini kadınlara, çocuklara dayatan STK temsilcilerinin ellerindedir” diye konuştu.

SAYGIN: TÜRKİYE BUGÜN ADETA ÜSTÜ AÇIK BİR HAYVAN BARINAĞINA ÇEVRİLMİŞ DURUMDADIR

Çocukların can güvenliğinin sağlanması gerektiğini vurgulayan Saygın, “Sayıları 15 milyona yaklaştığı düşünülen başıboş köpekler ile Türkiye bugün adeta üstü açık bir hayvan barınağına çevrilmiş durumdadır. Başıboş gezen her köpek üzerinden sınırsız ve denetimsiz şekilde yardım toplayan STK’ların talepleri doğrultusunda belirlenen politikaların bizi getirdiği tablo vahimdir. Artık parti fark etmeksizin çocukların can güvenliğini düşünen bütün siyasiler bir an önce harekete geçerek 5199’u modern ülkelerdeki gibi revize etmeli. Sokaklar başıboş köpeklerin işgalinden kurtarılmalı, çocuklarımızın Anayasal hakkı olan can güvenliği sağlanmalıdır. Yerel belediyeler ve Valilik de insan canını hiçe sayar bir şekilde bu konuda bir tedbir almamaktadır. Bu saldırılarda görevi ihmal boyutu ile sorumlulukları bulunmaktadır. Başıboş köpeklere yedirilecek bir Emir Mete, bir Ruken Kolcu’muz daha yoktur” dedi.

Kaynak: ŞEHRİVAN GAZETESİ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.