Polisin şark görevi değişti! kaç bölgede şark görevi var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığındaki Şehit Demet Sezen Konferans Salonu’nda düzenlenen “81 İl Emniyet Müdürlüğü Personel İstişare Toplantısına katıldı.

Polisin şark görevi değişti! kaç bölgede şark görevi var
Yayınlama: 29.12.2022
Düzenleme: 29.12.2022
A+
A-

81 İl Emniyet Müdürlüğü Personel İstişare Toplantısında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Polis şark görevi  hakkında önemli bilgiler verdi. Toplantının ardından merak edilenler arasında Polis şark görevi değişti mi, kaç bölgede şark görevi var 2023? soruları yer aldı.

Konuyla ilgili Bakan Soylu yaptığı açıklamada “Dört bölgeyi kaldırıp iki bölgeye düşürüyoruz. Batı ve doğu illeri iki grup olarak devam etmiş olacak. Şark görevini bitiren personellerimizin, batı illerindeki görev süresini tamamlaması halinde zorunlu yer değişikliğine tabi tutulması durumu da kaldırılacak.” dedi.

Bakan Soylu, “Biz geleceğin görülmesinin temin edilmesi, iyi bir planlama yapılması amacıyla iki bölgeyi dört bölgeye çıkartmayı uygun gördük. Biz de o düzenleme ile ilgili yeni bir çalışma yaptık. Dört bölgeyi kaldırıp iki bölgeye düşürüyoruz. Batı ve doğu illeri iki grup olarak devam etmiş olacak. Şark görevini bitiren personellerimizin, batı illerindeki görev süresini tamamlaması halinde zorunlu yer değişikliğine tabi tutulması durumu da kaldırılacak. Yaşından dolayı emekliliğine 3 yıl kalan personelimize sağlanan hakları, istediği yere istediği şekilde tayin olma hakkı 5 yıla çıkmış olacak. Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınav sürecini başlattık. Yaklaşık 2 bin 500 kişilik bir katılım öngörüyoruz. İnşallah en kısa sürede bu sınavı gerçekleştirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak : Haberler.com

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.