Türkiye Enerji Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Van Şubesi, 13. Olağan Genel Kurul toplantısını büyük bir heyecan ve katılımla tamamladı. Peki yeni başkan kim oldu? Van’da Sendikal Hareketlilikte yeni dönem… Çalışan Hakları İçin Verilen Sözler Mercek Altında.
Sendika üyeleri ve delegelerin yoğun ilgisiyle gerçekleşen seçimlerde, mevcut başkan Necip Balandı, kullanılan tüm oyları alarak rakipsiz bir şekilde güven tazeledi.
Yoğun bir katılımla gerçekleşen genel kurulda, mevcut başkan Necip Balandı, delegelerin tam desteğini alarak güven tazeledi ve bir kez daha başkanlık koltuğuna oturdu.
Kentteki prestijli bir otelde düzenlenen genel kurul, sendikal faaliyetlerin değerlendirildiği, çalışan haklarının masaya yatırıldığı ve toplu iş sözleşmeleri ile çalışma koşullarına dair önemli kararların alındığı bir platform oldu. Toplantıda sıkça vurgulanan “birlik”, “dayanışma” ve “emeğin önemi” temaları, TES-İŞ’in temel misyonunu pekiştirdi. Delegelerin Balandı’ya verdiği tam destek, sendikanın geleceğe yönelik hedeflerinde kararlı adımlar atacağının sinyalini verdi.
Seçim sonrası yaptığı coşkulu konuşmada tüm üyelerine ve delegelere teşekkür eden Necip Balandı, “Aynı kararlılıkla, aynı azimle emekçilerin haklarını savunmaya devam edeceğiz” diyerek kararlılık mesajı verdi. Balandı, yeni dönemde TES-İŞ Van Şubesi’nin örgütlenme çalışmalarını daha da ileriye taşıyacaklarını ve üyelerinin sosyal ve ekonomik haklarını geliştirmek için mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti. Genel kurul, dayanışma ve birlik ruhuyla son buldu.
Van’da 2 organizatör tutuklandı
Kaynak: HABER MERKEZİ