Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Van’da düzenlenen partisinin 2. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı çarpıcı konuşmada, Filistin davasına ve İslam birliğine odaklandı.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, dün Van’da düzenlenen partisinin 2. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, İsrail-İran gerilimini ve bölgedeki son gelişmeleri sert sözlerle değerlendirdi. Erbakan, “İnsanlığın karşı karşıya olduğu maddi ve manevi sıkıntıların temelinde siyonist rejimin azgınlaşması, şımarıklığı ve sınır tanımaz tavırları yatıyor,” ifadeleriyle İsrail’i hedef aldı.
Konuşmasında Gazze’deki insanlık dramına geniş yer veren Erbakan, yaşanan vahşetin boyutlarına dikkat çekti. İsrail’in son olarak İran’a düzenlediği saldırıyı “alçakça” olarak nitelendiren Erbakan, “İsrail, bu saldırısıyla anladığı dilden cevap verilmezse dur durak bilmeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya gösterdi,” dedi.
Erbakan, siyonist rejimin asıl hedefinin merhum Başbakan Necmettin Erbakan’ın yıllar önce dile getirdiği gibi Suriye ve İran’dan sonra Türkiye olduğunu iddia etti. Türkiye’nin bölünerek İsrail’e “vilayet yapılması” planlarının uzun yıllardır sürdürüldüğünü belirten Erbakan, “Cenabıallah, Gazze’deki kardeşlerimizi, oradaki günahsız yavruların yüzü suyu hürmetine bir an evvel selamete çıkarsın, insanlığın baş belası olan bu siyonistleri ‘Kahhar’ ismiyle perişan eylesin,” temennisinde bulundu.
Konuşmasında İslam coğrafyasının doğal zenginliklerine vurgu yapan Erbakan, Müslüman ülkelerin bu kaynakları zulme karşı bir yaptırım gücü olarak kullanması gerektiğini savundu. “Allah, Müslüman ülkelerine dünya petrolünün üçte ikisini, doğal gazın yüzde 55’ini, su kaynaklarının yarısını, uranyumun yüzde 40’ını vermiş,” diyen Erbakan, lityum gibi stratejik madenlerin de Müslüman ülkelerin elinde bulunduğunu hatırlattı.
Erbakan, Gazze, Doğu Türkistan, Keşmir, Arakan ve Myanmar gibi bölgelerdeki sorunların çözümünün, Necmettin Erbakan’ın ortaya koyduğu D-60 hedefinin hayata geçirilmesiyle mümkün olacağını belirtti. Türkiye’nin öncülüğünde 57 Müslüman ülkenin bir araya gelerek ortak hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Erbakan, “Müslüman ülkeler beraber hareket edip ortak karar aldığı zaman, bu madenleri, kaynakları zulme, sömürüye karşı bir yaptırım gücü olarak kullandığında, zalimlerin zulmü durdurmaktan ve masaya oturmaktan başka çareleri kalmaz. İnşallah Türkiye’nin öncülüğünde bunu gerçekleştireceğiz,” ifadelerini kullandı.
Kongre sonunda yapılan seçimde Yakup Demir yeniden il başkanlığına seçildi.
Kaynak: VANDAHABER