İş insanı ve siyasetçi Hasan Cüneyd Zapsu, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde (YYÜ) düzenlenen iki önemli etkinlikte öğrenciler, akademisyenler ve kent protokolüyle bir araya geldi.
Zapsu, hem köklü aile mirasını anlattı hem de girişimcilik ve yapay zekâ konularındaki görüşlerini gençlerle paylaştı. Programlara YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ev sahipliği yaptı.
Aynı gün Van Valiliği ve YYÜ iş birliğiyle düzenlenen “Girişimcilik ve Yapay Zekâ” semineri ise YYÜ Cengiz Andiç Konferans Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleştirildi. Öğrenci ve akademisyenlerin yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi partilerden yöneticiler ve yerel protokol üyeleri de etkinlikte yer aldı. Katılımcılar arasında HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Aslan, AK Parti Van İl Başkanı Abdulahat Arvas ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlarından Gülşen Orhan da bulundu.
Zapsu, burada yaptığı konuşmada iş dünyasındaki tecrübelerini yapay zekâ teknolojisinin gelişimiyle ilişkilendirerek gençlere ilham verdi. “Bana üç yıl önce sorsaydınız, ‘Oğlum IT programcısı olsun’ derdim; ama şimdi yapay zekâ kendi kendini programlıyor” sözleriyle teknolojinin hızla evrildiğine dikkat çekti.
Zapsu, Türkiye’nin ekonomik kalkınmasının terörden arındırılmış bir gelecek vizyonuyla mümkün olabileceğini belirterek, “Türkiye bir bütün haline gelirse durdurulamaz. Barış ortamında yatırım da gelir, istikrar da” ifadelerini kullandı. Gençlere, birlik ve beraberlik içinde üretken bir toplum inşa etme çağrısında bulundu.
İstanbul doğumlu olan Cüneyd Zapsu, AK Parti’nin kurucu üyelerinden biri olmasının yanı sıra, iş dünyasında Balsu Gıda ve BİM gibi dev markaların kurucusu olarak biliniyor. Coca-Cola ve Rosatom gibi küresel şirketlerde danışmanlık görevleri de üstlenen Zapsu, öğrencilere hem tarihi birikimi hem de çağın yeniliklerini bir arada sunarak dikkat çekici bir profil sergiledi.
YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, etkinlik sonunda yaptığı konuşmada Zapsu’ya katkılarından ötürü teşekkür ederek, “Sayın Zapsu, hem iş hem düşünce dünyasındaki birikimini öğrencilerimize aktardı. Böyle isimlerin üniversitemizde gençlerle buluşması bizim için büyük değer taşıyor” dedi.
Haber: Kenan Gül
Kaynak: HABER MERKEZİ