Altın fiyatları rekor! 2 Finans Uzmanı cevapladı

Altın fiyatları geçen hafta rekordan dönmüş ve özellikle ABD büyüme rakamları sonrasında altın fiyatlarında sert düşüş görülmüştü. Peki yükseliş devam eder mi?

Altın fiyatları rekor! 2 Finans Uzmanı cevapladı
Yayınlama: 30.01.2023
A+
A-

SON DAKİKA: Altın fiyatları yeni haftaya dalgalı bir seyir ile başladı. Peki sert düşüşün nedeni ne? Altın fiyatlarında yükseliş devam eder mi? Merak edilen soruları 2 Finans Uzmanı cevapladı.

Altın fiyatlarında yaşanan sert dalgalanmalar yatırımcının dikkatini çekmeye devam ediyor. Altın fiyatları geçen hafta rekordan döndü. Özellikle ABD büyüme rakamları sonrasında altın fiyatlarında sert düşüş görüldü. Peki sert düşüşün nedeni ne? Altın fiyatlarında yükseliş devam eder mi? Merak edilen soruları 2 Finans Uzmanı cevapladı.

ALTINDAKİ DÜŞÜŞÜN NEDENİ NE?

Dinamik Yatırım Menkul Değerler Yönetim Kurulu Başkanı Ayşin Erdem Milliyet’e yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “ABD’den gelen büyüme verisinin beklenti üzerinde gerçekleşmesi dolar cinsi varlıklarda kazanımlara, altında ise kar satışlarına sebebiyet verdi. Ardından, büyüme verisinin alt kalemlerine baktığımızda büyümenin stok kaleminden kaynaklandığını görmekteyiz ve bu tarz bir büyümenin sürdürülebilir olmayacağı görüşündeyiz. Bunun yansımasını geç de olsun altın fiyatlarında da gördük.

FED FAİZ KARARI SONRASI ALTIN FİYATLARINDA SERT HAREKETLER BEKLENİYOR MU?

1 Şubat’taki Fed toplantısı öncesinde bu hafta ABD’den gelecek tarım dışı istihdam verisinde altın fiyatlarındaki volatiliteyi artıracağı görüşündeyiz. Tarım dışı istihdam da beklenti üzerinde gelen rakamlar altında bir süre daha baskının devam edeceğini düşünüyoruz. Beklenti ve altında gelen açıklamalarda ise altında 1932$ seviyesi üzerinde kalıcılık arayacağını düşünüyoruz.

BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE ALTINDA YÖN YUKARI MI?

Altında yönün hala yukarı olduğu kanısındayız. Veri akışının yoğun olduğu dönemde zamandan ziyade teknik seviyeler üzerindeki fiyatlara odaklanılması gerektiği görüşündeyiz. Ons altında 1932$ seviyesi, gram altında ise 1.150 TL seviyeleri üzerindeki kalıcılığın sorgulanması gerektiğini düşünüyoruz.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.