Van’ın Gevaş ilçesinde bulunan Abalı Kayak Merkezi, sıradışı bir eğitim tatbikatına ev sahipliği yaptı. Senaryo gereği teleferikte mahsur kalan vatandaşlar, AFAD ekiplerinin titiz çalışmasıyla güvenli bir şekilde tahliye edildi.
Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), bölgedeki arama-kurtarma kapasitesini artırmak amacıyla “Doğada Arama Kurtarma (DAK) Branş Eğitimleri”ni sürdürüyor. Bu eğitimlerin son durağı, kış aylarının gözde mekânı Abalı Kayak Merkezi oldu. 2025 Yılı Eğitim ve Tatbikat Faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen bu tatbikatın ana hedefi, kış sporları bölgelerinde meydana gelebilecek olası acil durumlara karşı ekiplerin hızlı ve etkin bir şekilde müdahale etmesini sağlamaktı.
Senaryo Gerçeği Aratmadı
Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından arama-kurtarma personeline yönelik “Doğada Arama Kurtarma (DAK) Branş Eğitimleri” aralıksız sürüyor. Eğitimlerin adresi Gevaş ilçesinde bulunan Abalı Kayak Merkezi oldu. 2025 Yılı Eğitim ve Tatbikat Faaliyetleri kapsamında düzenlenen eğitimlerde, muhtemel afet ve acil durumlarda hızlı ve etkin müdahale amacıyla teleferik ve telesiyejden kurtarma tatbikatı gerçekleştiriliyor. Senaryo gereği teleferikte mahsur kalan vatandaşlar, AFAD ekiplerince güvenli bir şekilde tahliye edildi.
Teoriden Uygulamaya Tam Hazırlık
Uzman eğitmenler eşliğinde verilen eğitimlerde personel, hem teorik bilgi ediniyor hem de sahada uygulamalı olarak deneyim kazanıyor. Ekiplerin özellikle kış turizmi bölgelerinde yaşanabilecek muhtemel kazalara karşı hazırlıklı olması hedefleniyor.
HABER İLE İLGİLİ YORUMLARINIZI EKLEYEBİLİRSİNİZ?
……………………………….. BAŞKA HABER OKU ……………………………………
Kaynak: İHA