Van’ın Gürpınar ilçesinde yürekleri burkan bir olay yaşandı. İki geyiğe kimliği belirsiz kişilerce silahla ateş açıldığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Hoşap yolu üzerinde, doğa ve hayvanseverleri ayağa kaldıran bir vahşet olayı kaydedildi. Yol kenarında sakin bir şekilde duran iki geyik, henüz kimliği tespit edilemeyen iki kişi tarafından hedef alındı.
Silahla ateş açıldığı anlar, tesadüfen olay yerinden geçen duyarlı bir vatandaş tarafından cep telefonuyla saniye saniye kaydedildi. Görüntüler, sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, olayın faillerine yönelik tepkiler çığ gibi büyüyor.
Olayı kaydeden vatandaşın yetkililerle paylaştığı görüntüler, adeta vicdanları sızlattı. Görüntüler Vanlı Nihat Hoca ve Vanlife65 sosyal medya hesaplarında paylaşıldı.
Geyiklere yönelik bu acımasız saldırının nedeni bilinmezken, doğaseverler ve hayvan hakları savunucuları, bu tür eylemlerin cezasız kalmaması gerektiğini vurguluyor. Görüntülerdeki şahısların rahat tavırları ve geyiklere soğukkanlılıkla ateş açmaları, kamuoyunda infial yarattı. Bölge halkı, bu tür olayların önüne geçilmesi için yetkililerden daha sıkı denetim ve yaptırımlar bekliyor.
Olay yerinde yapılan ilk incelemelerde, saldırganlara ait herhangi bir araç plakası tespit edilemedi. Geyiklerin vurulup vurulmadığına dair net bir bilgi olmamakla birlikte, ateş açılmasının dahi yaban hayatına karşı işlenmiş büyük bir suç olduğu belirtiliyor.
Van Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü yetkilileri, bu olayla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığı görüldü.
van-hoşap’ta utandıran görüntüler..pic.twitter.com/pPElteZJBP
— Vanlı Nihat Hoca (@vanlinihathoca) June 7, 2025
KAYMAK: SOSYAL MEDYA – SERHAT NEWS