Vanlı kaymakamdan depremzedelere destek

Van depreminde enkaz altından 32 saat sonra kurtulan kaymakam Mesut Ozan Yılmaz depremzedelere destek verdi.

Vanlı kaymakamdan depremzedelere destek
Yayınlama: 08.02.2023
A+
A-

KAYMAKAM YILMAZ: “BİZ GEÇEN SENE YARDIM TALEP EDENDİK, BU SEFER YARDIM EDEN TARAF OLACAĞIZ”

Kahramanmaraş ve çevre illerde meydana gelen deprem sebebiyle mağdur olan vatandaşlara destek için Sinop’un Türkeli ilçesinden 88 gönüllü vatandaş ile yardım malzemelerinden oluşan 1 tır, 1 kamyon ve 2 pikap, dualarla yola çıktı.

2011’deki Van depreminde 32 saatin ardından enkaz altından sağ kurtulan Türkeli Kaymakamı Mesut Ozan Yılmaz, uğurlama konuşmasında duygusal anlar yaşadı.

 

KAMPANYA BÜYÜK DESTEK GÖRDÜ

Türkeli Kaymakamlığı öncülüğünde “Haydi Türkeli” sloganı ile başlatılan yardım kampanyasına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. İlçede yardım toplanma merkezi olarak belirlenen Gazi Mustafa Kemal Yatılı Bölge Ortaokulunda toplanan yardımların paketlenmesi ve sınıflandırılması için ilçe halkı yediden yetmişe gönüllü bir şekilde çalışarak büyük bir yardımseverlik örneği gösterdi. Uğurlama öncesi Türkeli Kaymakamı Mesut Ozan Yılmaz, gönüllülere hitaben yaptığı konuşmada, “85 milyonluk ülkemiz, hiçbir zaman birlik ve beraberliğini bırakmadı. “

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

“Hava soğuk ama size yemin ederim ki Malatya, Adıyaman, Diyarbakır çok daha soğuk. Araçlarımızda bot, mont, eldiven var. Orada, bunları üşüyen ellere götüreceksiniz. Karşılaşacağınız manzaralara yüreğiniz dayanmayacak. En kötü günümüz bugünse, bugün de biz hep beraberiz. Enkazın taşı çok sert, yüreklerinizle yumuşatmaya gidiyorsunuz. Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale Savaşı’nda çökmeyen bu millet, bu afette de çökmeyecek. Biz geçen sene yardım talep edendik, bu sefer de yardım eden taraf olacağız. Dokunduğunuz herkese selamlarımızı söyleyin. Oradaki insanları sarıp sarmalayın. O binalar yapılacak ama o insanların yürekleri 5 sene, 10 sene yanacak. Allah hepinizin yardımcısı olsun. Biz telefonlarımızla gece-gündüz yanınızdayız” dedi.

ARAÇLAR YOLA ÇIKTI

Kampanyanın başlatılmasından 24 saat içerisinde 1 adet tır, 1 adet kamyon ve 2 adet pikaptan oluşan battaniye, ısıtıcı, kışlık kıyafet ve erzak yardımı, deprem bölgelerine gönderilmek üzere yola çıktı.

VAN DEPREMİNİ YAŞADI

Ayrıca enkazın kaldırılmasına yardımcı olmak üzere 88 gönüllü vatandaş, ilçe otogarından dualarla deprem bölgesine uğurlandı. Türkeli Kaymakamı Yılmaz, 2011’deki Van depreminde 32 saatin ardından enkaz altından sağ kurtarılmıştı.

Mesut Ozan YILMAZ Kimdir? 07 Ocak 1993 tarihinde Van/Erciş’ de doğdu. İlk ve Ortaöğretimini Tenzile Ana İlköğretim Okulunda Liseyi Hüseyin Celal Yardımcı Ağrı Fen Lisesinde tamamladıktan sora 2017 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasi Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi bölümünden mezun oldu. Van Yüzüncü yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans eğitimi devam etmektedir. Aynı yıl Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunda Uzman Yardımcısı olarak meslek hayatına başladı. 107. Dönem Van Kaymakam Adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine intisap etti. İl Merkez Stajına müteakip sırasıyla, Banaz ve Köyceğiz ilçelerinde Refiklik Stajını tamamladı. 10.06.2019-08.02.2021 tarihleri arasında vekaleten Domaniç Kaymakamlığı ve Van Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen Kaymakamlık kursunu üstün başarılı tamamlayarak 20.08.2021 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2021/412 sayılı kararname ile Türkeli Kaymakamlığına atanmıştır.


Mesut Ozan YILMAZ Kimdir?

07 Ocak 1993 tarihinde Van/Erciş’ de doğdu. İlk ve Ortaöğretimini Tenzile Ana İlköğretim Okulunda Liseyi Hüseyin Celal Yardımcı Ağrı Fen Lisesinde tamamladıktan sora 2017 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasi Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi  bölümünden mezun oldu. Van Yüzüncü yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans eğitimi devam etmektedir. Aynı yıl Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunda Uzman Yardımcısı olarak meslek hayatına başladı. 107. Dönem Van Kaymakam Adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine intisap etti. İl Merkez Stajına müteakip sırasıyla, Banaz ve Köyceğiz ilçelerinde Refiklik Stajını tamamladı. 10.06.2019-08.02.2021 tarihleri arasında vekaleten Domaniç Kaymakamlığı ve Van Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen Kaymakamlık kursunu üstün başarılı tamamlayarak 20.08.2021 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2021/412 sayılı kararname ile Türkeli Kaymakamlığına atanmıştır.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.