Vanlı birçok isim il dışında listelerde yer aldı

Türkiye’de seçim hazırlıkları hız kesmeden devam ederken, milletvekili aday adayları da belli oldu. Partiler milletvekili listelerini açıklamasıyla Van’ın önemli isimleri ve siyasetçileri milletvekili listelerine damga vurdu. İşte o isimler…

Vanlı birçok isim il dışında listelerde yer aldı
Yayınlama: 11.04.2023
A+
A-

Ülkede seçim hazırlıkları hız kesmeden devam ederken, milletvekili aday listelerinin belli olması yeni bir hareketlilik yaşattı. Dün açıklanan listeler ile seçim hareketliliği iyice artarken partilerin Van milletvekili aday listeleri de netleşti. Partilerin Van milletvekilleri dışında bu seçim ilk kez birden fazla Vanlı isim ise farklı partilerden aday gösterildi.

Türkiye’de seçim hazırlıkları hız kesmeden devam ederken, milletvekili aday adayları da belli oldu. Van’da da milletvekili aday adayları belli olurken, birçok Vanlı isim başka kentlerden aday gösterildi.

Sadece Van’da değil farklı partilerde ve farklı illerde aday gösterilen Vanlı siyasetçilerin iyi sıralamalarda yer alması ise dikkat çeken bir diğer detay oldu. Van’daki listelerin dışında İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Yeşil Sol Parti farklı kentlerde Vanlı isimleri aday gösteren partiler oldu.

VANLI İSİMLER LİSTEYE DAMGA VURDU!

Deva Partisi GMYK Üyesi Evrim Rızvanoğlu CHP’nin aday listesinde yer aldı. Rızvanoğlu İstanbul 2. Bölgeden 8’inci sıra milletvekili adayı olarak listede kendisine yer buldu.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Bilici ise siyaset arenasına yeniden DEVA ile dönecek isimler arasında yer aldı. AK Parti eski Van Milletvekili Mustafa Bilici İzmir 2. Bölgeden 7’inci sıra milletvekili adayı oldu.

GELECEK PARTİSİ’NİN LİSTESİNDE 2 VANLI VAR

Bilici ile birlikte Gelecek Partisi listesinde kendisine yer bulan bir diğer isim ise İstanbul’da ikamet eden iş insanı Fevzi Donat oldu. Van Dernekler Federasyonu göreviyle bilinen Donat, İstanbul 3. Bölgeden 15’inci sıra adayı oldu.

İZSİZ İYİ PARTİ’DE ÜST SIRALARDA YER BULDU

Vanlı bir diğer isim de İyi Parti’den aday gösterildi. Geçtiğimiz dönem Vanspor’da da başkanlık yapan iş insanı Seyithan İzsiz de yer aldı. İzsiz İstanbul 3. Bölgeden 2’inci sıra milletvekili adayı gösterildi.

YEŞİL SOL’UN DİYARBAKIR LİSTESİNDE DE VANLI GENEL BAŞKAN VAR

İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkanı Vanlı Mehmet Kamaç, Diyarbakır Yeşil Sol Parti 5. sıra adayı oldu. Yine HDP’nin önceki dönem Van Milletvekili Murat Sarısaç, Gaziantep’ten aday olarak gösterildi.

şehrivan

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.