Van’daki Nevruz kutlamaları sonrası olay çıtı! 34 gözaltı

SON DAKİKA HABER: Nevruz kutlamalarında “Terör Örgütü Propagandası” yapan 34 şahıs gözaltına alındı. İşte ayrıntılar….

Van’daki Nevruz kutlamaları sonrası olay çıtı! 34 gözaltı
Yayınlama: 20.03.2023
A+
A-

SON DAKİKA GELİŞMESİ: Van’da düzenlenen nevruz kutlamalarında “Terör Örgütü Propagandası” yapan 34 şahıs gözaltına alındı.

Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 19 Mart 2023 Pazar günü HDP İl Başkanlığı organizesinde Atatürk Kültür Parkı miting alanında nevruz kutlamaları gerçekleştirildiği belirtilerek, “PKK/KCK terör örgütünün sözde bayrağını simgeleyen bez parçaları ile etkinlik alanına girmeye çalışan, yasa dışı ve terör örgütünü övücü nitelikte slogan ile polise taş atarak ‘Terör Örgütü Propagandası’ yapan 34 şahıs ile ‘Uyuşturucu Madde Bulundurma/Kullanma’ ve ‘Uyuşturucu Madde Kullanımına Özendirme’ suçlarından da 3 şahıs olmak üzere toplam 37 şahıs gözaltına alınmış, haklarında adli tahkikata başlanılmıştır” denildi.


İLGİLİ HABERLER


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Başkanlığı tarafından günlerdir hazırlığı yapılan Nevruz kutlaması sabahın erken saatlerinde yağmur altında başladı.

Yoğun yağışa rağmen vatandaşlar Van Kalesi Parkı’na gelirken, programda Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler anıldı.

 

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER ANILDI

Bu yıl “Her Der Nevruz, Her Dem Azadî” sloganıyla gerçekleştirilen Nevruz kutlamaları devam ederken, Van’da da bu yıl ki kutlama sabah saatlerinde yağmur altında başladı. Program depremde hayatını kaybeden vatandaşların anısına yapılan saygı duruşunun ardından Tertip Komitesi Başkanları Edibe Babur ve Sedat Düşünmez’in konuşmalarıyla başladı. Ardından İl Eşbaşkanı Handan Karakoyun konuştu. Karakoyun’un konuşmasının ardından Aryen Kom programda sahne aldı. Konukların tanıtımından sonra Nevruz ateşi yakıldı. TUHAD-FED Yöneticisi Yusuf Çakas’ın konuşmasının ardından KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek konuştu. Koma Sorjiyan’ın sahne almasından sahne almasının ardından Yeşiller Sol MYK Üyesi ve Eş Sözcü Yardımcısı Cahit Kırkazak konuştu. HDP Grup Başkan Vekili Hakkı Saruhan Oluç’un konuşmasının ardından DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz konuştu. Program Bajar Müzik Dinletisi’nin sahne almasının ardından program son buldu.

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.