Van’da yarın okullar tatil mi?

6 Şubat Pazartesi 15 ilde okullar yarın tatil edilirken gözler Van Valiliğine çevrildi. Meteoroloji’den gelen son dakika hava durumu uyarılarının ardından Van’da okullar tatil olacak mı?

Van’da yarın okullar tatil mi?
Yayınlama: 05.02.2023
Düzenleme: 05.02.2023
A+
A-

Yoğun kar yağışı nedeniyle yarın okullar tatil mi gündemdeki konular arasında yerini aldı. Hangi illerde tatil edildi? İşte, 6 Şubat Pazartesi kar tatili olan iller ve Valiliklerden yapılan son açıklamalar…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son dakika hava durumuna göre, kar yağışının Perşembe gününe kadar etkisini göstermesi bekleniyor. Yurdun büyük bir bölümünde etkili olan kar yağışı nedeniyle yarın okullar tatil mi sorusu da akıllara gelmeye başladı.

 

Peki Van’da Yarın Okullar Tatil Mi? Valilikten bir açıklama yapıldı mı?

Van Valiliğinden yapılan açıklamada“ Rüzgarın; 06.02.2023 Pazartesi (Yarın) günü sabah saatlerinden itibaren, Doğu Anadolu bölge genelinde güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), Van’ın güneyinde zaman zaman fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.”

“Kuvvetli rüzgar ve fırtınayla birlikte; soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, kar yağışı olan bölgelerde tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Vatandaşlarımıza önemle duyurulur.”

Okulların tatil olması ile ilgili her hangi bir açıklama yapılmadı.

İlerleyen saatlerde Valilik tarafından okulların tatil olması durumunda gelen bir açıklama olursa siz değerli okurlarımız ile paylaşacağız.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.