Van’da okul kantinleri denetlendi

Van’ın İpekyolu Belediyesi Ruhsat Şube Müdürlüğüne bağlı Gıda ve Hijyen Denetim Şefliği ekipleri, ilçede eğitim veren okulların kantinlerine yönelik denetimlerine devam ediyor.

Van’da okul kantinleri denetlendi
Yayınlama: 02.03.2023
Düzenleme: 02.03.2023
A+
A-

Ekipler, kantinlerde gıda maddelerinin sağlık şartlarına uygunluğu, ürünlerin ambalajlarındaki son kullanma tarihleri ve ürünlerde tağşiş olup olmadıkları yönünde incelemelerde bulundu.

Öğrencilerin sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişmeleri için denetimlerini sürdüren ekipler, okul kantinlerinde satılmaması gereken ürünlerle ilgili de hatırlatma yaparak kurallara uyan kantin işletmecilerine teşekkür etti.

Van'da okul kantinleri denetlendi

İpekyolu Belediyesi yetkilileri; halkın huzur, esenlik ve sağlığı için gıda denetim ve kontrollerini aksatmadan sürdürmeye devam edeceklerini bildirdi.

Van'da okul kantinleri denetlendi

Okul Kantini Açacaklara Tavsiyeler

Okul kantinleri belli bir sermayesi olan ve yeni bir iş kurmak isteyenler için parlak bir alternatif olabilir. Az insan gücüne ihtiyacı olan okul kantinleri her daim müşterisi olan işletmeler oldukları için riskli bir yatırım olmayacaktır. Peki bu iş kolunda faaliyet göstermek isteyenlerin neler yapması gerekiyor? Sizin için derledik.

İhaleye girin

Kantin açmak için öncelikle ihaleye girmeniz gerekiyor ve ihaleyi kazanırsanız okul kantini işletebiliyorsunuz. Ancak ihalelere girmek için de öncelikle ustalık ya da kalfalık belgesine sahip olmanız gerekiyor.

Belgelerinizi tamamlayın

Bu belgeler için de il ya da ilçe milli eğitim müdürlüklerine giderek çıraklık eğitim merkezlerine başvurmak gerekiyor. Eğitiminizi tamamlayıp ustalık belgenizi aldıktan sonra okul kantini işletmek için açılan ihalelere girebilirsiniz.

Ek sertifikaların gücünü kullanın

Bu belgelerin yanı sıra ek belgeler olması işinizi kolaylaştıracaktır. Hijyen sertifikası, helal gıda satış sertifikası gibi ek belgeler sunmanız ihaleyi kazanmanız konusunda size avantaj sağlayacaktır.

İyi iletişim kurun

Okul kantinleri iletişimin yüzyüze olduğu işletmelerdir. Kantin işletmecisiyseniz öğrenciler ve öğretmenlerle iletişiminizi iyi tutmanız bir sonraki yıl ihaleyi tekrardan kazanmanızda sizin için iyi olacaktır.

Güvenilir ürün seçin

Birçok kantin işletmecisi maliyeti düşürmek için kalitesiz ürünler kullanmakta ve insan sağlığını riske atmaktadır. Çocuklarının ne yediği ebeveynler için son derece önemlidir. Bu nedenle ürün seçerken kaliteli ve bilinir markalardan olmasına dikkat edin. Bu hem ailelerin hem de okul yönetiminin güvenini kazanma konusunda size yardımcı olacaktır.

Hijyen kurallarına uyun

İyi bir kantinci her zaman temiz olmalıdır. Sattığınız ürün gıda olduğu için hijyen kurallarına uymalı özellikle de pişirme ekipmanlarının temizliğine dikkat etmelisiniz.

Taleplere cevap verin

Kantininizin müşterileri olan öğrencileri ve öğretmenleri dinleyin ve onların isteklerine cevap verin. Onlar için onların sevdiği gıdaları sunmanız onları mutlu ederken sizin de kazancınızı artıracaktır.

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.