Van’da Lale Güzelliği

Van’da Belediye tarafından sonbahar aylarında dikilen laleler kenti süslemeye başladı. Güzel görüntüler oluşturan laleler vatandaşı ilgisini çekiyor.

Van’da Lale Güzelliği
Yayınlama: 04.05.2023
A+
A-

Van Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığınca geçen yıl Kasım ayında şehrin çeşitli noktalarında toprakla buluşturulan lale soğanları havaların ısınmasıyla birlikte çiçek açtı. Yaklaşık 86 bin lale kentin cadde ve parklarını rengârenk süsledi. Farklı renklerdeki lalelerin açmasıyla Atatürk Kültür Parkı, Kent Parkı, Kurtuluş Parkı, Yaşar Kemal Parkı, Kocaeli Parkı, Semaver Kavşağı ve Otogar Kavşağı başta olmak üzere kent genelindeki park ve kavşaklar güzel bir görünüme kavuştu.

Van’da Lale Güzelliği

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından havaların ısınmasıyla birlikte il genelindeki peyzaj, budama ve fidan dikimi gibi çalışmalarda aralıksız sürerken Lale mevsiminin bitmesiyle birlikte sökülen lalelerin yerine ise Büyükşehir Belediyesi seraların da yetiştirilen farklı türlerden mevsimlik çiçekler dikilecek.

Van’da Lale Güzelliği

LALELER HAKKINDA BİLMEDİKLERİNİZ

Geçmişten günümüze hayatımızda özel bir yeri olan bu çiçek neredeyse tüm renkleriyle büyüleyebiliyor insanı. Tarihte bir döneme adını vermiş, sanat eserlerinde kendine yer bulmuş lale çiçeğini bu yazımızda tanıyacağız.

Van’da Lale Güzelliği

Zambakgiller (Liliaceae) familyasından gelen bu sevilen çiçekler, süs bitkisi olarak yetiştirilir. Lale, soğanlı bitkilerdendir ve çok yıllık-otsu grubuna girer. Anavatanları Batı Asya’dır. 75 civarında farklı türü bulunmaktadır.

Çiçekleri kırmızı, beyaz, pembe, sarı, mor, turuncu ve bu renklerin farklı tonlarında açabilir. Çok çeşitli renklerde olabildikleri gibi alacalı türleri de bulunur. Sıkça yetiştirilen çiçeklerden olan laleler; zarafet, asalet ve aşk anlamını taşır. Ev içi kullanımı çok tercih edilmez.

Van’da Lale Güzelliği

[renkbox baslik=”Petunya Bitkisi: Çiçeği Nasıl Yetiştirilir? Bakımı Nasıldır?” link=”https://bilgihanem.com/petunya/” resim=”https://bilgihanem.com/wp-content/uploads/2019/04/petunya-bitkisi-cicegi-nasil-yetistirilir-bakimi-nasildir-1024×597.jpg” renk=”mor” yenisekme=”evet”][/renkbox]

Kısa süreli çiçek veren bu bitkiler özellikle kesme çiçek sektöründe tercih edilirler. Satın alınan türe göre değişmekle birlikte her lale soğanı 1-4 arası sap ile üzerinde çiçekler verir. Havadar ve aydınlık yerde sağlıklı yetişirler. Aşağıda iç açan görüntüleriyle lale çiçeklerinin bakımı konusunda çeşitli bilgilere ulaşacaksınız.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.