Van’da Haydi Çocuklar Camiye Projesi Ödül Töreni

Ara tatilde 10 gün camiye gidip namaz kılarak puan alan çocuklara ödüllerinin verildiği Haydi Çocuklar Camiye  Projesi Van il ödül töreni, Mahmud Esad Coşan Camiinde, Pazar günü öğlen namazına müteakiben sahiplerine verildi.

Van’da Haydi Çocuklar Camiye Projesi Ödül Töreni
Yayınlama: 13.03.2023
A+
A-

Bilgi Derneğinin organize ettiği ödül Törenine Van İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık, İl Müftü Yardımcısı Sacid Emiri, İpekyolu İlçe Müftüsü Abdüsselam Özdere, ödül almaya gelen kız ve erkek çocuklar, ebevenler, uzaktan-yakından yüzlerce misafir ve mahalle sakinleri katıldı.

Program Bilgi Derneği Başkanı Ramazan Üstün ve Van İl Müftüsü Dr Sırrı Şık’ın konuşmaları ile başlayıp, 120 çocuğa ödül olarak akıllı saatlerinin verilmesi ile tamamlandı.

 

Haydi Çocuklar Camiye Projesi

Her sene yaklaşık 450.000 çocuğun yarıştığı ödüllü “Haydi Çocuklar Camiye” projesi, Server Yaşam Vakfı tarafından Türkiye genelinde gerçekleştiriliyor. Ödüllü yarışmaya 6-13 yaş aralığındaki kız ve erkek çocuklar başvurabiliyor ve yarışma her sene yarıyıl tatilinde gerçekleştiriliyor.

Van’da Haydi Çocuklar Camiye Projesi Ödül Töreni

Projenin Amaçları

Projenin birinci amacı; çocuklara dinimizin direği olan namaz ibadetini, ödüllendirerek sevdirmek ve beş vakit namaz kılma alışkanlığı kazandırmak.

Projenin ikinci amacı; Camilerimizi çocuklarla şenlendirmek, çocuklarımıza camide cemaat ile namaz kılma faziletini kazandırmak, çocuklar arasında sevgi, dayanışma ve yardımlaşma bilinci oluşturmak, kuşaklar arası (dede-oğul-torun) irfan, kültür ve medeniyet aktarımı sağlamak. Mahallelerde ve toplumda kaynaşma ve dayanışmayı güçlendirmek.

Van’da Haydi Çocuklar Camiye Projesi Ödül Töreni

Hangi Yaş Aralığındaki Çocuklar Projeye Başvurabiliyor?

Pedogoji bilimi ve İslam Medeniyeti Eğitim Geleneği dikkate alınarak, yarışmaya katılım için en uygun yaş aralığının 6-13 yaş aralığında olması münasip görülmüştür. Projeye kaydolmak isteyen kız ve erkek çocuklar, www.haydicocuklarcamiye.com web sayfasından kayıt yaptılar.

Van’da Haydi Çocuklar Camiye Projesi Ödül Töreni

Van ve Hakkâri genelinde bu yıl gerçekleştirilen Haydi Çocuklar Camiye Etkinliği

Van ve Hakkâri genelinde “Haydi Çocuklar Camiye” projesi, Server Yaşam Vakfı ve Bilgi Eğitim Spor ve İzcilik Kulübü Derneği iş birliği ile organize edildi. Projemiz bu yıl 25 Ocak 2023 Çarşamba günü Sabah Namazı ile başlayıp, 3 Şubat 2023 Cuma günü Yatsı Namazı ile sona erdi.

 

Puanlama Nasıl Yapıldı ve Sisteme Nasıl İşlendi?

Sabah Namazı : 10 Puan (+3 Puan)

Öğle Namazı : 5 Puan (+2 Puan)

İkindi Namazı : 5 Puan (+2 Puan)

Akşam Namazı : 5 Puan (+2 Puan)

Yatsı Namazı : 8 Puan (+3 Puan)

Not: Camide cemaatle kılanlar yukarıda belirtildiği gibi ek olarak artı puan aldılar.

Yarışmamız güven esasına dayalı idi. Katılımcı çocuk veya ebeveyni, her kıldığı namazdan sonra www.haydicocuklarcamiye.com web sitesinden puanlarını yazdı.

 

Ödül Alacak Çocuklar Nasıl Belirlendi?

Yarışma sonunda “380 ile 450 arası” puan kazanan kız çocukları ile “400 ile 450 arası” puan kazanan erkek çocukları içerisinden, kura ile çekiliş yapıldı 120 çocuğumuz iki yıl KVK garantili akıllı saat almaya hak kazandı.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.