Van’da en güzel 23 Nisan mesajları

Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ bütün yurtta olduğu gibi Van’da da kutlandı.

Van’da en güzel 23 Nisan mesajları
Yayınlama: 23.04.2023
Düzenleme: 23.04.2023
A+
A-

Van’da 23 Nisan kutlamalar başladı

TBMM’nin açılışının 103. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Van’da kutlandı. Valilik bahçesinde düzenlenen programa vali yardımcıları, kamu kurum amirleri, STK başkanları, öğretmen ve öğrenciler katıldı.  Atatürk heykeline çelenk bırakılması ile başlayan program, saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile sona erdi. Program daha sonra İskele Mahallesindeki 15 Temmuz Parkı’nda devam etti.

İŞTE EN GÜZEL 23 NİSAN MESAJLARI


Vali Balcı’dan 23 Nisan mesajı

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Vali Balcı mesajında, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103’üncü yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi, bundan 103 yıl önce işgale karşı milli duruşun ve cesaretin bir adımı olarak ortaya çıkmıştır. “Egemenlik ,kayıtsız şartsız milletindir” ifadesinin karşılığını bulduğu TBMM, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde dünyada eşi ve benzeri olmayan bir kurtuluş mücadelesi vermiş ve millet egemenliğinin hakim olduğu bu günü tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan etmiş, bu anlamlı günü taçlandırmıştır.  Aziz milletimiz, vatan, bayrak sevgisi ve bağımsızlığa olan aşkı ile başka milletlerin bağımsızlık mücadelesine de örnek olmuş, TBMM milli iradenin gerçekleşmesi yolunda tüm dünyaya emsal teşkil etmiştir. Ülkemizin huzuru ve refahı, devletimizin daha da gelişmesi ve kalkınması adına gelecek güzel günleri kucaklayacak olan çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, mutlu ve en önemlisi özgür irade sahibi bireyler olarak hayatlarını idame ettirmeleri hepimizin en büyük arzusudur. Bu duygu ve düşüncelerle; Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, kutsal değerlerimiz uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden fedakâr gazilerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyor, dünyamızı anlamlandıran, yarınlarımızı emanet edeceğimiz tüm çocuklarımızın, dünya çocuklarının ve saygıdeğer Vanlı hemşerilerimin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Aydın’dan 23 Nisan mesajı

Van’ın İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın mesajında, “Bugün, millet iradesinin tecelli ettiği, demokrasimizin çatısı olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 103’üncü yıldönümünü kutluyoruz. Ayrıca, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın, bu bayramın nesilden nesile aktarılmasının teminatı olan çocuklarımızla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz.  Milletimizin istiklal mücadelesinde gösterdiği azim ve kararlılık, dünya uluslarına örnek olmuştur. Geleceğimizi temsil eden çocuklarımız, geçmişten aldıkları bu güçle yarınlarımıza ışık tutacak, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli görevler üstlenecektir.  Bu şuur ve irade ile milletimizi ortak düşünce ve değerlerde buluşturan, cumhuriyetimizin kuruluşunda ve milli egemenliğin tesis edilmesinde önemli bir görev üstlenen Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin kuruluşunun 103’üncü yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, çocuklarımıza mutlu bir gelecek diliyorum” dedi.

Başkan Aslan’dan 23 Nisan mesajı

Van Organize Sanayi Bölgesi (Van OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Aslan mesajında, vatanımızı bölmek, parçalamak isteyen işgalci güçlere karşı Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde halkın birlik ve beraberlik içerisinde Milli Mücadeleyi başarılı bir şekilde yürüttüğünü, bu mücadele neticesinde vatanın işgalci güçlerden temizlendiğini belirtti. Başkan Aslan, kurtuluş mücadelesini veren halkın kendi geleceğini de tayini yönünde iradesini ortaya koyması için Türkiye Büyük Millet Meclisini kurduğunu ifade ederek, “Birlik beraberlik içerisinde adil ve demokratik bir yönetim şekliyle yönetilmek, bu halkın en doğal hakkı olmalıydı. Mustafa Kemal ve arkadaşları da böyle yaptılar. Millet Meclisini kurdular. Milli iradenin tecelligahı, ulu meclisin kurulması ile halkın temsilcileri cumhuriyeti ilan ederek, milletin yönetim şeklinin temelini attılar. Ülkeyi adalette, sosyal, siyasal, ekonomik ve askeri olarak kalkındırmak ve müreffeh topluluklar seviyesine çıkarmak için var güçleri ile mücadele ettiler. Artık bu özgür ve kutsal coğrafyadaki Anadolu topraklarını tek kişi, bir zümre veya bir aile yönetmemeliydi. Özgürlük mücadelesini veren halk artık kendi kendisini yönetmeliydi. Büyük Millet Meclisini oluşturan irade artık ülke yönetimini ele aldı. Halkın her türlü sorun ve problemleri yine halk tarafından seçilen iradenin eliyle çözüm buluverdi. Artık askeri savaş bitmişti, ancak ekonomik, sosyal, kalkınmışlık ve müreffehlik savaşı başlamıştı. Kurulan millet meclisi, cumhuriyetini kurarak inkılaplar, ekonomik kalkınma planları düzenleyerek her alanda halkın mutluluğu için yoğun bir çalışmanın içine girilmiştir. Kurulan yeni cumhuriyeti ve bu mücadele ruhunu ilelebet yaşatsa yaşatsa bu halkın bağrında çıkan evlatları yaşatacak bilinci ile Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları dünyada bir başka örneği olmayan büyüklük ile bu bayramı çocuklara hediye etmişlerdir. Gün bugündür, halkın evlatları zaman zaman çeşitli kalkışma, darbe ve muhtıralar karşısında dimdik durarak bu gazi meclisi ve milli irade uğruna canları pahasına koruma yoluna girmişlerdir. Dün olduğu gibi bugün de halkın çocukları bu şanlı meclisi ve bu kutsal emaneti sonsuza dek koruyacaklarından kimsenin şüphesi olmasın. Bu vesile ile vatanın bağımsızlığı, milletin birlik ve beraberliği, milli iradenin her daim tecellisi için canlarını feda eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanları rahmet ve minnetle yad ediyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Başkan Akman’dan 23 Nisan mesajı

Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, 23 Nisan’ın bir çocuk bayramından ziyade, ulus olma yolunda uzun yıllar mücadele etmiş, tam bağımsızlık için büyük bedeller ödemiş kahraman bir milletin gurur günü olduğunu belirten Başkan Akman, mesajının devamında ise “Çocuklarımızdan beklentimiz; tarihini iyi bilen, insana değer veren, milli ve manevi değerleri önemseyen, yeniliklere ve gelişmelere açık kuşaklar olarak kendilerini yetiştirmeleridir. Bu bizim en büyük mutluluğumuz olacaktır” dedi.

Milli iradenin hayat bulduğu bu önemli günü bayram olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan eden Mustafa Kemal Atatürk, çocuklara verdiği değeri göstermiş ve bu milletinin geleceğinin çocukların omuzlarında yükseleceğine işaret ettiğini vurgulayan Başkan Akman, “23 Nisan tarihinin çocuklarımıza bayram olarak hediye edilmesi milletimizin geleceğine verdiği önemin en büyük göstergesidir” ifadelerini kullandı.

23 Nisan’ın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş günü ile aynı zamanda dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olma niteliğiyle bizler için bir gurur ve sevinç kaynağı olduğuna dikkat çeken Başkan Akman, “Sevginin, masumiyetin, umudun, kardeşliğin ve barışın temsilcileri olarak dünyaya en anlamlı gözlerle bakan, geleceğe dair umutlar veren tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Say’dan 23 Nisan mesajı

Van’ın Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Say mesajında, “Bugün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile birlikte, milli bağımsızlığımızı kazanmamızın ardından devletimizin yeniden inşa edilişi anlamına gelen yüce meclisimizde; ‘Hâkimiyet, kayıtsız-şartsız milletindir’ denilerek, tarihe düşülen o efsane ilkenin yıl dönümünü de kutluyoruz. Bugün, aynı zamanda, bundan tam bir asır önce bu mukaddes vatanın işgaline son veren şehitlerimizin ve gazilerimizin yavrularının, yine bu necip millete emanet edilişi anlamına gelen ve zamanla tüm dünya çocuklarının kutladığı ortak bir bayrama dönüşen 23 Nisan Çocuk Bayramı’nı da kutluyoruz. Bundan tam bir asır önce sergilenen bu mücadele ve kararlılık, günümüze ışık tutması ve geleceğe doğru emin adımlarla ilerlememiz açısından da önemlidir. Bu bakımdan 23 Nisan 1920 ruhu, dayanışma ruhudur. 23 Nisan 1920 ruhu, devletin ve milletin bekası için mesuliyetlerin en ağırını yüklenerek istiklal mücadelesini yöneten ve nihayetinde Cumhuriyet’i ilan eden ruhtur” dedi.

 

“Lider Türkiye idealimiz çocuklarımızın omuzlarında yükselecek”

“23 Nisan’ın omuzlarımıza yüklediği bir başka sorumluluk ise, kuşkusuz geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızdır” diyen Başkan Say, mesajının devamında ise, “Çocuklarımıza çok daha yaşanabilir yarınlar bırakmak ve onları geleceğe hazırlamak için güven ve huzur ortamı oluşturmak; hepimizin üzerine düşen sorumlulukları eksiksiz bir biçimde yerine getirmesiyle mümkün olacaktır. Çocuklarımız yaşadıkları çağa uyum sağlamaya çalışırken, doğru analiz edip çağı doğru okuyabilmelidir. Gelecek ufukları olmalı ve kendilerine mutlaka hedefler belirlemelidir. Çocuklarımız, milletini, ülkesini ve bayrağını seven, bu değerleri yüceltmek için sürekli çalışıp, devamlı üreten fertler olmalıdır. Kaldı ki, onları bu mukaddes vatanın onurlu, şerefli, haysiyetli, alnı açık, yüzü ak ve başı dik evlatları haline getirmek; ailelerimizin, öğretmenlerimizin ve biz yöneticilerin öncelikli meselesi haline gelmelidir. Edremit Belediyesi olarak; şehrimizin ve ülkemizin yarınlarını inşa etmek için çıktığımız bu yolda, çocuklarımızın yanında olmaya devam edecek ve onlar için tüm imkanlarımızı yine seferber edeceğiz. Çünkü çocuklarımızı seviyoruz ve onlara duyduğumuz güvenle yarınlarımızdan çok daha ümit varız. Bu duygu ve düşüncelerle başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemizin muasır medeniyet fikrine ulaşmasında emeği geçen TBMM’nin kahraman üyelerini saygı ve şükranla anıyorum. Bugüne ayrı bir anlam katan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, yavrularımıza sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.