Van’da ” Deprem Bilinci İmar Ve Kentsel Dönüşüm” Çalıştayı Yapılacak

Türkiye Gazeteciler, Yazarlar ve Aydınlar Birliği Platformu (TÜGYAB) , ilk toplantısını geçtiğimiz cumartesi günü, Elite World Otel’de yaptı.

Van’da ” Deprem Bilinci İmar Ve Kentsel Dönüşüm” Çalıştayı Yapılacak
Yayınlama: 07.03.2023
A+
A-

İl, bölge ve ülke sorunları ve çözüm önerilerinde izlenecek yola dair konu başlıkları belirlendi

Açılış Konuşmasını  platformun kurucusu Yasin İpek İmar ve şehircilik, demokrasi ve insan hakları başlığında, demokratik haklar, kadın ve çocuk hakları, ekoloji , turizm, kültür ve sanat, göç ve göçün etkileri, tarım ve hayvancılık, eğitim, sağlık ve ihtiyaç duyulan tüm konular ile alakalı konu başlıkları belirlenirken, önümüzdeki süreçte bu konular ile alakalı komisyonların  kurulması ve çözüm üretme adına  tüm dinamikler ile birlikte hareket edilmesi kararı alındı.

Türkiye Gazeteciler, Yazarlar ve Aydınlar Platformu tarafından organize edilen buluşmada ayrıca, vurgulanan  birliktelik, dayanışma  ortamının bir sonraki toplantıda da ana tema olması gerektiği ifade edilerek önümüzdeki günlerde tekrar bir arada toplanma kararı alındı.

İPEK; “BEN DEĞİL,  BİZ MANTIĞIYLA  TÜM RENKLERİN KATILIMIYLA”

Toplantı hakkında görüş belirten,  platform Kurucusu Yasin İpek, “öncelikle bu çalışmamızın, ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz adına hayırlı işlere imza atması temennisinde bulunuyorum. Çalışmamızın pilot bölgesi Van olarak düşünüldü. bu proje sadece Van’ı kapsayan bir proje değil, il kurullarının dışında, ülkemizin 7 bölgesinde bölge kurulları ve ülke genelinde ulusal kurul olacağı gibi İstanbul ve Ankara’da da merkezlerimiz olacak dördüncü kurul olarak ta sınıra komşu ülkelerimiz ile uluslararası kurullarımız olacak. Kurumsal yapıda bağımsız hareket eden 81 il, bölge ve ulusal kurulumuzla tek çatı altında, Gazeteciler, Yazarlar ve Aydınlar kulvarlarında faaliyet yürütecektir. “ denildi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.