Van’da çıkan sazlık yangınları kafalarda soru işareti bırakıyor

Van’da bir kaç gün arayla peş peşe çıkan sazlık yangınlarına bu kez de Tuşba ilçesinde sazlık alanda çıkan yangın itfaiye ekiplerini harekete geçirdi.

Van’da çıkan sazlık yangınları kafalarda soru işareti bırakıyor
Yayınlama: 30.04.2023
A+
A-

Van’ın Saray, Erciş ve Muradiye ilçelerinden sonra şimdi de Tuşba ilçesi sınırlarında bulunan sulak alanda yangın çıktı.

Birçok yaban hayvanı ve göçmen kuşlara ev sahipliği yapan Van YYÜ yakınındaki Van Gölü kıyısındaki sazlıkta çıkan yangını gören mahalle sakinleri, Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Tuşba Grup Amirliği ekiplerine haber verdi. Bölgeye giden itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.

Van’da bir önceki sazlık alanda çıkan yangın sonrası konuşan Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aslan, yangınların burada üreyen çok sayıda hayvana zarar verdiğini bildirdi.

Açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Aslan, sulak alanların doğal biyolojik arıtma tesisleri ve tabiatın rahmi olduğunu belirtti. Sulak alanların canlılığı devam ettirmek için çok önemli yerler olduğunu ifade eden Prof. Dr. Aslan, “Biyolojik çeşitliliğin ve ekolojik dengenin sürmesi için sazlık alanların oluşması gerekiyor. Bu sazlık alanları kuşların ve börtü böceğin üreme yerleridir. Bu canlıların neslinin devamı için korunaklı yerlerdir. Canlılar beslenmesine ve korunmaya önem verirler. Eğer bizler bu alanlarda güvenliği ortadan kaldıracak eylemlerde bulunursak kuşlar bu alanlara gelmez. Dolayısıyla biyolojik çeşitliliğimiz biter” diye konuştu.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.