Van’da birçok isimden Kadir gecesi mesajları

Onbir aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini kutlamak için belediye başkanları, STK Temsilcileri gibi bürokrasiden bazı isimler mesajlarını paylaştı.

Van’da birçok isimden Kadir gecesi mesajları
Yayınlama: 17.04.2023
Düzenleme: 17.04.2023
A+
A-

Valimiz Ozan Balcı’nın Kadir Gecesi Mesajı

 

Mübarek Ramazan-ı Şerif ile birlikte üç ayların sonuna yaklaşmış bulunuyoruz. Ramazan ayı içerisinde yer alan, mükâfatların sınırsız olarak verildiği, kalplerimizin, duygu ve davranışlarımızın her türlü kötülükten arındığı, aramızdaki sevginin artması için yeni adımlar atma imkânı bulduğumuz Kadir Gecesi’ni idrak etmenin huzurunu ve maneviyatını yaşıyoruz.

Kur’an-Kerim’in bu gecede indirilmeye başlanmış olması, Kadir Gecesi’nin diğer bütün zaman dilimlerinden üstün kılan özelliğidir. Yüce kitabımız bize manevi derinliğinde, arınma ve bağışlanma fırsatı sunan bu mübarek gün ve gecenin bin aydan daha hayırlı olduğunu bildirir.

Tuttuğumuz oruçlarla, yapılan ibadet ve yardımlarla manevi doyuma ulaşarak geçirdiğimiz Ramazan ayı, kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisi olan Kadir Gecesi’nin faziletiyle zirveye ulaşmaktadır.

Kadir gecesinin, millet olarak aramızdaki sevgiyi, hoşgörüyü, yardımlaşmayı artırmasına, paylaşmayı ve özveriyi pekiştirmesine vesile olmasını diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Vanlı hemşehrilerim olmak üzere aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, bu gecenin ülkemize, tüm İslam âlemine ve bütün insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

 


 

BAŞKAN AKMAN’IN. ‘KADİR GECESİ’ MESAJI

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman; rahmet ve bağışlanma ayı olan Ramazan Ayı’nı son günlerini yaşarken, bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen ‘Kadir Gecesi’ne erişmenin manevi huzurunu yaşadıklarını söyledi.

Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in nazil olduğu mübarek Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Akman, bu müstesna geceye ulaşmanın manevi huzurunu yaşadıklarını belirtti. Başkan Akman, “Birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışmaya en çok muhtaç olduğumuz şu günlerde bu mübarek gecelerin bizler için önemi büyüktür” dedi.

Bu gecenin kıymeti ve ehemmiyeti saymakla bitmediğini anlatan Başkan Akman, “Kadir Gecesi, insanlığa kurtuluş çağrısı olan Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı gecelerin en önemlisidir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V), faziletine inanarak ve sevabını yalnız Allah’tan umarak bu geceyi güzel amellerle geçirenlerin geçmiş günahlarının bağışlanacağı müjdesini vermiştir” ifadelerini kullandı.

Dua ve tövbelerin kabul edildiği bu müstesna geceyi, Yüce Allah’ın rahmeti ve mağfiretine nail olmak için önemli bir fırsat olarak değerlendirmek gerektiğini dile getiren Başkan Akman, “Bu mübarek gecede depremzede kardeşlerimize dualarımızı eksik etmeyelim. Başta Tuşbalı hemşehrilerimizin ve tüm İslam Alemi’nin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyorum. Bu mübarek gecenin bütün insanlığa huzur, mutluluk getirmesini, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, Kadir Gecesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indiği gece olan Kadir Gecesi’nin kıymetini idrak etmek de ancak Yüce Kitabımızı hayatımıza rehber edinmek ve gönül dünyamıza onun düsturlarını yerleştirmekle mümkündür.

Üç aylarla başlayan, mübarek gecelerle süslenen ve Kadir Gecesi ile taçlanan müstesna zaman dilimlerini yaşıyoruz.

Yüce Rabbimizin insanlığa bir rahmet kapısı, bir umut pınarı olarak bahşettiği Kadir Gecesi aynı zamanda, hayatımızı gözden geçirmemiz, geçmişimizi değerlendirerek gafletle geçen günlerimizi sorgulama, günahlardan arınma, unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz hatalara tövbe edip af ve bağışlanma dileme zamanıdır. Bu sebeple ibadetlerimizde ve ahlaki yaşantımızda istikrar ve istikametin önemli bir husus olduğunu bilmeli, her ayı Ramazan ve her gün ve geceyi Kadir Gecesi gibi yaşamaya gayret etmeli, dargınlık, kırgınlık, kin ve nefretin yerine; sevgiyi, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hâkim kılmalı, yetimlerin, kimsesizlerin, fakir ve muhtaçların yüzünü güldürmeli, onlara yardım elimizi uzatmalıyız.

 


 

Başkan Say’dan Kadir Gecesi mesajı

Van’ın Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Kadir Gecesi dolayısıyla yayınladığı mesajda ‘Kadir Gecesi’nin milletimize, İslâm âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini niyaz ediyorum’ dedi.

Başkan Say yayımladığı mesajında; “Bin bir sevinçle karşıladığımız Mübarek Ramazan Ayı’nı Rabbimize bizleri bir sonraki Ramazanlara ulaştırması dua ve temennisiyle geride bırakıyoruz. Kur’anı Kerim’de buyrulduğu gibi bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini idrak ediyor olduğumuz bu kutlu gecede edeceğimiz dua ve ibadetlerin kabul olmasını, yapacağımız hayır ve hasenatların ebedi huzurumuza vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum. Semaya açılan ellerin boş çevrilmediği, günahların bağışlandığı bu mübarek geceden bizler de sonuna kadar istifade etmeliyiz. Birlik, beraberlik, sevgi, barış, dostluk ve kardeşliğimizi daha da pekiştirmeliyiz. Kadir Gecesinin muazzez seması altında, deprem şehitlerimizi rahmet niyazıyla anıyor, Ramazan ayının ifade ettiği manada kardeşlik, dayanışma, yardımlaşma ve paylaşmada, mukaddesata bağlılık ekseninde çaba ve gayret sarf eden milletimizin her ferdine şükranlarımı sunuyorum. Manevi duyguların daha da anlam kazandığı mağfiret dolu bu gecenin tüm insanlık için sağlık ve huzur dolu günlere vesile olmasını diliyor, Aziz milletimizin, değerli hemşehrilerimin ve tüm İslam âleminin Kadir Gece’sini tebrik ediyorum’ ifadelerine yer verdi.’

 

Van Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, Kadir Gecesi vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Memet Aslan, mesajında, “İnsan evrenin bilinen en muhteşem varlığı. Yüce Allah insanı en güzel şekilde yaratmış, ona akıl ve hür irade vermiş; vahyin ışığında kendini inşa etmesini istemiştir. Bu bakımdan hayat bir sınavdır; iyiyi, doğruyu ve güzeli gerçekleştirme sınavıdır. Allah, her şeyi kuşatan rahmetinin ve merhametinin gereği olarak insan aklına destek olsun diye vahiy göndermiştir. Bütün Müslümanların heyecan ve sabırsızlıkla beklediği mübarek Kadir Gecesi’ne ulaşmanın sevinç ve huzuru var içimizde. Bu mübarek gecenin feyzinden ve bereketinden azami derecede istifade edebilmek, Kadir Gecesi’ni hakkıyla ihya etmek ve onun bereketinden nasiplenmek için elimizden gelen gayret ve itinayı göstermeyi Allah cümlemize nasip eylesin. En nurlu ve feyizli geceyi Kadir Gecesi’nde idrak ederiz. Kur’ân’da adı geçen tek ay Ramazan ayıdır; tek gece de Kadir Gecesi’dir. Bu bereketli saatlerin şeref ve kıymetini Kâinatın Rabbi Sevgili Habibine haber vermektedir. Bu gecenin faziletine o kadar değer verilmektedir ki, o vakitlerde tecelli edecek rahmetin ve ruhanî hâdiselerin anlatılması için müstakil bir süre inmiştir. Bu süre Kadir Süresidir. Yine Cenâb-ı Hak bu gecenin kutsiyetini bildirmek için beş ayetli bir surede üç defa ‘Leyletü’lKadr’ ifadesini açıkça zikretmektedir. ‘Şüphesiz, o Kur’ân-ı Kadir Gecesi’nde indirdik. Bilir misin, Kadir Gecesi nedir? Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır.’ Buyurmaktadır. Ulvî hâdiseler de surenin sonunda şöyle ifade buyurulur, ‘O gecede melekler ve Cebrail Rablerinin izniyle her iş için arka arkaya iner. O gece, tan yerinin aydınlanmasına kadar bir selâmettir. Fazileti, feyzi, affı ve mağfireti sonsuz olan Kadir Gecesi’nin insanlığın huzur ve barışına, İslam ümmetinin vahdetine, mazlum ve mustazafların kurtuluşuna ve kardeşlik hukukunun tesisine vesile olması dileğiyle tüm İslam ümmetinin Kadir Gecesi’ni kutluyorum” dedi.

 


 

Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Arvas: Kadir Gecesi’nin Kadri Yüce Kitabımızı Rehber Edinmekle Mümkündür

Kadir Gecesi’ni, Kadir Gecesi’nde gelen Kur’an, müstakil bir süre olan Kadir Süresi ile bize müjdeliyor. Bu sure bize Kadir Gecesi ile ilgili üç tane mesaj getiriyor. Birincisi; Kadir Gecesi’ni Kadir Gecesi yapan Kur’an’ı Kerim’in onda nazil olmasıdır. Kadrin, kadrini yücelten şey, Kur’an’ın nüzulüne şahit olmasıdır. Öyleyse Kadir Gecesi’ni ihya etmek için Kur’an’la işe başlamak lazım. Bütün insanlığı karanlıktan aydınlığa çıkaran Kur’an’da arayınız. Kadir Süresi’nin birinci mesajı bu. İkinci mesajı ise “Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlıdır.” Yani seksen üç yıllık bir ömre bedeldir. Kur’an’ı Kerim’i bize getiren Hazreti Cebrail ve onunla birlikte bütün melekler o gecede yeryüzüne inerler. Ve yeryüzüne barış ve esenlikler getirirler. Gökyüzü ve yeryüzü birleşir. İnsanlar ve melekler kaynaşır. Birlikte yeryüzünde barışı ve esenliği tesis etmek için çaba gösterirler.

Efendimiz’e (sas)  buyurmuştur ki  “Kim inanarak ve sadece sevabını Allah’tan umarak Kadir Gecesi’ni ihya ederse, geçmiş günahları bağışlanır.” (Buhari, Savm, 6) İki; “Ondan mahrum olan, çok büyük şeyden mahrum olmuştur.” (Müsned, 2/230)

Yine Peygamber Efendimiz Kadir Gecesi’nin içinde gizli olduğu Ramazan’ın son on gününde itikafa girmiş, sabahlara kadar namaz, dua, istiğfar, tefekkür ve zikirle vaktini geçirmiştir.

Varlık ve varoluş bilgisinin ders kitabı, bütün kâinatın özeti ve Yüce Yaratan’ın bizlere uzattığı kurtuluş halkası olan Kur’an’la değer kazanan bu gecenin kıymetinin bilinmesi, ancak Kur’an’a gönülden yönelmek ve onun insanlığa sunmuş olduğu eşsiz mesajını okumak, anlamak ve yaşamakla mümkün olacaktır. Zira Kur’an anlaşılmak, fert ve toplum hayatına rehber olmak için gönderilmiştir. Okumuş olduğumuz Kur’an’ı anlayarak hayatımıza yansıttığımızda Kur’an o zaman bizlere şifa ve rahmet olacaktır.  Çünkü Kur’an sadece bilgi kaynağı değil, aynı zamanda tüm insanlığa bir fırsat olarak sunulan yol haritasıdır.

Bu gecede “Allah’ım sen affedicisin. Affı seversin. Bizi affet.” diye yalvaralım. Dualarımızda depremzede kardeşlerimizi unutmayalım. Yardımlarımızla, dualarımızla maddi manevi desteklerimizi devam ettirelim. Dünyanın çeşitli yerlerinde açlıkla, ırkçılıkla, kıtlıkla mücadele eden kardeşlerimizi de dualarımızda unutmayalım.  İftarımızı, soframızı evimizi paylaştığımız gibi depremzede kardeşlerimle bayram sevincimizi de paylaşalım. Naz makamında olan bu kardeşlerimizi bayramda da yalnız bırakmayalım.

Bu duygu ve düşüncelerle, bütün İslam aleminin, milletimizin, ve camiamızın  Kadir Gecesini tebrik ediyor ve bu gecede yapılan dua ve yakarışların, İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, akan kanın durmasına, toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine, insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederiz.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.