Van’da 19 Mayıs coşkusu

Van’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

Van’da 19 Mayıs coşkusu
Yayınlama: 19.05.2023
Düzenleme: 19.05.2023
A+
A-

Van’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen etkinlikler, Van Gölü sahilindeki İskele Yaşar Kemal Parkı’nda başladı. İl protokolü park alanında açılan stantları gezerek çeşitli spor branşlarında düzenlenen gösterileri izledi.

Van’da 19 Mayıs coşkusu

Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından devam eden etkinlikte, halk oyunları gösterisi sergilendi ve Bando Komutanlığı mini bir konser verdi. Etkinlikler, çeşitli yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve gençlik merkezi konseriyle son buldu.

Van’da 19 Mayıs coşkusu

Etkinliklere Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Tuşba Kaymakamı Furkan Duman, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, vali yardımcıları, kurum amirleri, öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Van’da 19 Mayıs coşkusu


İLGİLİ HABERİ OKU


Çaldıran’da 19 Mayıs coşkusu

Van’ın Çaldıran ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. yılı coşkuyla kutlandı.

İlçede dün ‘Bayrak Yürüyüşü’yle başlayan kutlamalar, bugün semt sahasında düzenlenen programla devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü M. Necip Çınarcı tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Şiirlerin okunduğu ve gösterilerin yapıldığı programda Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve gençliğin cevabı da okundu. Hafta nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından tören sona erdi.

Törene Kaymakam Hasan Hüsnü Türker, Garnizon Komutanı Piyade Albay Erman Kıyak, Belediye Başkanı Şefik Ensari, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Alper Gültepe, Emniyet Müdür Vekili Eyüp Okusal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Gülmez, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.


Erciş’te 19 Mayıs coşkusu

Van’ın Erciş ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

12 Dev Adam Spor Salonunda yapılan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kutlama öncesi yönetici, öğrenci ve vatandaşlar Askerlik Şubesi önünden spor salonuna kadar kortej eşliğinde yürüyerek geldi. Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması ve şiirlerin okunmasının ardından değişik gösteriler yapıldı. Hafta nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından program sona erdi.

Programa Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, Garnizon Komutanı Albay Murat Kandur, Cumhuriyet Başsavcısı Suat Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Onur Akyüz, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Trak, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.