Van’da 15 Mayıs Pazartesi okullar tatil mi!

15 Mayıs’ta okulların tatil olup olmayacağı öğrenci ve veliler tarafından sıklıkla araştırılmaya devam ediyor. Okullar kapalı mı olacak? Seçimden sonraki gün okullar tatil mi edildi? Bakan Özer net açıklamayı yaptı.

Van’da 15 Mayıs Pazartesi okullar tatil mi!
Yayınlama: 08.05.2023
A+
A-

SON DAKİKA HABERLER: 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinin ardından okulların eğitim öğretime hazır olup olmayacağı merak ediliyordu. Beklenen açıklama Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den geldi.

15 Mayıs’ta okullar tatil olacak mı, ders yapılacak mı soruları merak içerisinde araştırılmaya devam ediyor. 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem Milletvekilliği seçimleri için okullarda sandıklar kurulacak. Ertesi gün okulların eğitim ve öğretime hazır olup olmayacağı merak ediliyordu. Beklenen açıklama Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den geldi. Peki 15 Mayıs’ta okullar tatil mi?

15 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 24 TV’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Özer açıklamasında 15 Mayıs tarihinde okullarda eğitim ve öğretime 1 gün süre ile ara verileceğini duyurdu.

 

TÜRKİYE GENELİNDE OY VERME SAATLERİ KAÇ?

Tüm yurtta oy verme saatleri 08.00-17.00 olarak uygulanacak. Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek. Saat 17.00’den sonra gelen seçmen oy kullanamayacak.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

2022-2023 eğitim öğretim yılı içerisinde okullar 16 Haziran Cuma günü kapanacak.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.