Van vekili Pervin Buldan başkanlığı bırakıyor!

Mithat Sancar ile birlikte HDP genel başkanlığını yürüten Pervin Buldan, yaptığı açıklama ile başkanlık görevine devam etmeyeceğini açıkladı.

Van vekili Pervin Buldan başkanlığı bırakıyor!
Yayınlama: 04.06.2023
A+
A-

Van vekili Pervin Buldan başkanlığı bırakıyor!

HDP eş genel başkanı ve Van Milletvekili Pervin Buldan ve Mithat Sancar, seçim sonrası başlayan tartışmalardan sonra flaş bir karar aldı. Buldan, önümüzdeki konrgede aday olmayacaklarını söyledi.

14 Mayıs’taki genel seçimde oyunu ve vekil sayısını bir önceki seçime göre düşüren HDP’nin seçim politikası ve Cumhurbaşkanlığı seçimindeki tavrı seçim sonrası tartışma konusu oldu.

HDP’nin Cumhurbaşkanlığı desteğinin 28 Mayıs’tan sonra iyice tartışılmaya açtığı süreçte, eski genel başkan Selahattin Demirtaş’ın açıklamaları ise gündeme bomba gibi düştü.

Demirtaş’ın hem partisi ile ilgili eleştiriler sıralayıp hem de Cumhurbaşkanlığı adaylık talebinin reddedilmesini açıklamasından sonra Buldan ve Sancar ile ilgili tartışmalar iyice artarken, sosyal medyada özellikle Van vekiline HDP seçmeni tepki göstermeye başladı.

TEPKİLERİN HEDEFİ OLMUŞTU, BEKLENEN KARAR GELDİ

Sosyal medyada başkanlığı bırakması için çağrılar sürerken Buldan geleceği ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu.

Buldan ve Sancar, Medya Haber TV’de katıldıkları programda, partinin önümüzdeki aylarda düzenlenecek kongresinde yeniden aday olmayacaklarını duyurdu. Kongreye kadar devam edecek süreçte düzenlenecek toplantı ve konferanslarda seçim başarısızlığının hesabını vermek ve partiyi kongreye taşımak durumunda olduklarını ifade eden Buldan ve Sancar, görevi kongrede devredeceklerini söyledi.

 

Kaynak: ŞEHRİVAN GAZETESİ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.