Van MÜSİAD yardım Tırları Deprem Bölgesinde

Van Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizde meydana gelen depremler sonrası büyük yıkıma uğrayan bölgelere yardım tırları gönderdi.

Van MÜSİAD yardım Tırları Deprem Bölgesinde
Yayınlama: 08.02.2023
Düzenleme: 08.02.2023
A+
A-

MÜSİAD Türkiye de meydana gelen depremler sonrası 81 ilde kurdukları koordinasyon ağı ile topladıkları yardımları afet bölgesine gönderen sivil toplu kurumların başında geliyor.

Van MÜSİAD yardım Tırları Deprem BölgesindeKonuyla ilgi bilgi veren Van MÜSİAD Şube Başkanı Ertuğrul Balibay depremin yaşandığı ilk andan itibaren oluşturulan kriz masası ile ihtiyaçları raporladığı ve ilgili devlet makamlarla tam koordinasyon halinde çalıştığı belirti.

Ankara, Burdur, Sivas, Uşak, Ordu, Batman, Van, Bursa, Kırıkkale, Denizli, Kocaeli başta olmak üzere birçok ilden çok sayıda yardım aracı ve iş makinesinin afet bölgesine sevk edildiği söyleyen Balibay, “ MÜSİAD şu an itibariyle üç gün içerisinde Türkiye’de yaptığı koordinasyonla depreme müdahalede en iyi kurumların başında geliyor.” dedi.

Deprem sonrası İstanbul genel merkezde hemen kriz masası oluşturulduğunu söyleyen Van MÜSİAD Şube Başkanı Ertuğrul Balibay,” Yapılan koordinasyon değerlendirilmesinde Van iline de Malatya düştü. MÜSİAD, Bizim dışımızda Erzurum, Muş, Bitlis, Bingöl, Elazığ, Sivas, Ordu’yu da Malatya yardım gönderen iller olarak belirledi.

Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Balilibay,” Yardımlar konusunda İstanbul’daki genel koordinatörlük merkezimizi arayarak oradaki ekibimize irtibata geçiyoruz. Topladığımız yardımları MÜSİAD üzerinden arabalarla sevk ediyoruz. Deprem bölgesindeki üyelerimiz ise öncelikli olan ihtiyaç listesindekilerini aldıktan sonra geri kalan yardımları  AFAD merkezine yönlendirilmesi sağlanıyor. Şu ana kadar bugün itibarıyla beşinci tırımız yola çıkmış olacak . Tırların içerisinde su, gıda, ekmek türü ağırlıkta yani barınma malzemesinden ziyade , gıda malzemesi götürüyoruz. Bu gıda sadece depremzedeler için değil oradaki afet bölgesinde çalışan insanlarımızın ihtiyaçları içinde olacak. Bu esnada kalan fazla ürünlerimiz ise AFAD ve İHH gibi vakıflar aracılığı ile dağıtılması sağlanıyor. “

Van MÜSİAD yardım Tırları Deprem Bölgesinde

Deprem bölgesinde enerji ihtiyacını da karşıladıklarını söyleyen Balibay,” Mazot, benzin, iş makineleri, el aletleri ve iletişim için lazım olacak olan powerbanklar gibi ihtiyaçları Van MÜSİAD olarak gerek tedariği sağlıyorum.  Tabi bu saydığım ürünleri rast gele değil de  MÜSİAD şubeleri sorumlu olduğu illerde bölgedeki arkadaşların acil ihtiyaç listesine göre hazırlıklarını yapıyor. bu konuda sistemli geniş bir ağa yayılan düzenli organizasyonumuz var. Bundan dolayı yardımlar çok güzel yürüyor. Van MÜSİAD olarak sahadayız. Katkıda bulunan yardım eden tüm üyelerimize, yönetimdeki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.