Van, Deprem bölgesinde yaraları sarıyor

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin ardından Van’dan deprem bölgesine giden ekipler, depremzedelerin yaralarını sarmak için askeri, polisi ve gönülleri ile canla başla çalışıyor.

Van, Deprem bölgesinde yaraları sarıyor
Yayınlama: 14.02.2023
A+
A-

Geçtiğimiz hafta yaşanan Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 2 büyük depremin ardından Van, Malatya’nın yaralarını sarmak için geceli gündüzlü çalışma yürütüyor. Van Valiliği koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda her alanda vatandaşlara dokunan ekipler, kadın ve çocukların da tüm ihtiyaçlarını en kısa sürede karşılıyor.

Van Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığına bağlı 50 kişiden oluşan ekip ilk olarak bölgedeki kadın ve çocukların ihtiyaçlarını tespit ederek yardımları bu yönde ulaştırıyor. Başta çadır kentler olmak üzere barınma alanlarında kalan kadın, bebek ve çocukların ihtiyaçlarını yerine ulaştıran Van ekiplerine teşekkür eden Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı; birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içerisinde bu zor günlerinde aşılacağını ifade etti.

Van, Deprem bölgesinde yaraları sarıyor

Van jandarması 55 kişiyi enkazdan sağ kurtardı

Van İl Jandarma Komutanlığı emrinde görev yapan askerler tarafından Kahramanmaraş ve Malatya’da yürütülen arama kurtarma çalışmalarında 55 kişi sağ olarak kurtarıldı.

Van İl Jandarma Komutanlığı tarafından 6 Şubat 2023 günü saat 04.17 sıralarında Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem bölgesindeki faaliyetler için toplam bin 378 personel görevlendirildi. Malatya ve Kahramanmaraş’ta arama kurtarma faaliyetlerinin yanı sıra sıhhiye, yardım dağıtımı çalışmalarına da destek veren Van İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 6-13 Şubat tarihleri arasında toplam 358 enkaza müdahale edilmiş, 55 kişinin sağ olarak kurtarılması sağlandı.

Van, Deprem bölgesinde yaraları sarıyor

Van polisinden depremzede çocuklar için etkinlik

Van Emniyet Müdürlüğü görevlileri, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da çocuklar için etkinlik düzenleyerek oyuncak dağıtımı yaptı.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ilde büyük yıkımlara neden olan depremlerin ardından yaraların sarılması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Van Emniyet Müdürlüğünden Malatya’ya giden polisler de yaraların sarılmasına yönelik çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Van Emniyet Müdürlüğü görevlileri de kentte asayişin sağlanması, arama kurtarma ve yardım dağıtımının yanı sıra depremzedelerin yaşadıkları travmadan bir süre de uzaklaşabilmeleri adına çocuklar için etkinlik düzenleyerek oyuncak dağıtımı yaptı.

Van, Deprem bölgesinde yaraları sarıyor

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.