SON DAKİKA HABER: Birçok ilde okullar tatil

Kış mevsiminin etkisini gösterdiği bölgelerde 4 ilin bazı ilçeleri dahil 12 ilin tamamında okullar tatil edildi. Bu tatil edilen illerin arsında Van var mı?  İşte adı geçen il ve ilçeler…

SON DAKİKA HABER: Birçok ilde okullar tatil
Yayınlama: 05.02.2023
Düzenleme: 05.02.2023
A+
A-

Beklenen kış, etkisini göstermeyi başladığı bu günlerde yurdun bazı kesimleri kara teslim olurken birçok ilde eğitime de ara verildi.

Valilik ve kaymakamlıklardan gelen açıklamalara göre okulların tatil olduğu iller şöyle:

  1. Bitlis

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle 6 Şubat Pazartesi günü, kent merkezi, Güroymak ve Hizan ilçelerinde eğitim öğretim yapılmayacağını duyurdu.

Kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağını belirten Mutki Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın okulların kapalı olacağı duyuruldu.

 

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş bağlı Elbistan ve Çağlayancerit İlçe Kaymakamlıkları’nın kurumsal internet sitesinden yapılan duyuruda, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği belirtti.

 

Batman

Batman’ın Sason ilçesi Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, “İlçemiz genelinde etkili olan kar yağışı sebebiyle yaşanan don ve buzlanmadan dolayı herhangi bir mağduriyete yer vermemek amacıyla ilçe merkezi ve köylerdeki tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında pazartesi günü 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Tüm veli ve öğrencilerimize duyurulur.” 

 

Siirt

Şirvan İlçe Kaymakamlığından yapılan açıklamada; Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı köylerde, olumsuz hava koşulları nedeniyle, okullar, 2 gün tatil edildi.

 

Diyarbakır

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, il genelinde okulların 1 gün tatil edildiğini duyurdu.

 

Şanlıurfa

Şanlıurfa’da olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar yarın tatil edildi.

 

Muş

Buzlanma, fırtına ve kuvvetli yağış uyarısında bulunan Muş Valiliği, 6-7 Şubat günü il genelinde eğitim-öğretime 2 gün süreyle ara verildiğini duyurdu.

 

Bingöl

Bingöl’de devam eden olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi.

 

Elazığ

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman başkanlığında saat 17:00’da toplanan İl Hıfzıssıhha Meclisi Kurulunda alınan kararla ilk ve orta dereceli okulların 6-7 Şubat tarihleri arasında 2 gün tatil edilmesi kararı alındı.

 

Gaziantep

Gaziantep’te olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar yarın için tatil edildi.

 

Adıyaman

Adıyaman’da olumsuz hava koşulları nedeniyle, yarın için eğitime yarın ara verildi.

 

Sivas

Sivas’ta akşam saatlerinde yaşanabilecek don ve buzlanma tehlikesi nedeniyle, eğitim öğretime olumsuzluklara karşı, il genelinde eğitime 1 gün ara verildi.

 

Malatya

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartlarının devam etmesi ve karayollarında oluşan buzlanmaya bağlı olarak ulaşımda yaşanabilecek sorunlar nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

 

Tunceli

Tunceli’de devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki okullar, valilik kararıyla bir gün süreyle (Pazartesi) tatil edildi.

 

Bayburt

Bayburt Valiliğinden yapılan açıklamada, “Olumsuz hava şartları nedeniyle 6 Şubat 2023 Pazartesi günü Bayburt İl genelinde, ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Belirtilen tarihte hamile ve engelli kamu personeli de idari izinli sayılacaktır.”

 

Hakkari

Hakkari’de olumsuz hava şartları nedeniyle okullar, pazartesi günü için tatil edildi.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.