Ortalığı karıştıracak kulis! işte HDP’nin şartları…

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da Akşener’in, CHP’nin parti olarak HDP ile görüşebileceğini ama taleplerini masaya getirmesinin mümkün olmayacağına yönelik sözlerine cevap verdi.

Ortalığı karıştıracak kulis! işte HDP’nin şartları…
Yayınlama: 10.03.2023
Düzenleme: 10.03.2023
A+
A-

6’lı masaya çağrı yaparak şartlı desteğini açıklayan HDP, Kılıçdaroğlu ile yapılacak görüşmede; özerklik, operasyonların durması, yerelden yönetim, KHK’lıların işe geri alınması, terör yandaşlarının serbest bırakılmasını talep edecek.

Altılı Masa’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı adayı ilan etmesinin ardından, gözler HDP’ye çevrildi. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kılıçdaroğlu’na ve ortağı İyi Parti lideri Meral Akşener’e cezaevinden “Biz olmazsak kazanamazsınız” mesajını gönderdi.

Sancar “Bizim yapacağımız görüşme CHP ile değil, Millet İttifakı’nın adayı Sayın Kılıçdaroğlu ile olacak. İyi Parti çevrelerinin ifade ettiği şey gerçeği yansıtmıyor. Hiç kimsenin bu iktidarın devamlılığına yol açacak tutumlara yanaşmaması gerekiyor” diye konuştu.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç da “1.5 yıl önce tutum belgesi açıklamıştık. Orada da bizim görüşlerimizi adaylara aktarma, diyaloğa girme konusunda bir talebimiz vardı” diyerek bu talepleri Kılıçdaroğlu’dan isteyeceklerinin işaretini verdi.

Kılıçdaroğlu’nun 14 Mart’ta HDP’yi ziyaret etmesi bekleniyor. Kulislerde konuşulanlara göre HDP şartlı destek verecek. Partide görüşme öncesi yoğun bir çalışma yapılıyor. Görüşmede HDP yönetimi Kılıçdaroğlu’nun önüne “özerklik” kartını getirecek.

HDP’nin bakanlık isteğinin yanı sıra 2021’de gündeme getirdiği ‘tutum belgesi’nde yer alan talepleri Kılıçdaroğlu’na iletilecek. Söz konusu 11 maddelik belgede ‘Yerinden ve yerelden yönetim’ talebinin yanı sıra, ‘Tüm siyasi davaların ve mahkumiyetlerin ortadan kaldırılması’, ‘Kayyum yönetim anlayışına son verilmesi, “ aralarında bulunduğu çok sayıda talep yer alıyor.

Bu taleplerin CHP’de karşılığının olup olmayacağı bilinmiyor ancak İyi Parti’yi rahatsız etmesi bekleniyor.

TÜRKİYE GAZETESİ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.